0

16 най-добри софтуерни приложения за линк билдинг

Ако искате да подобрите рейтинга на вашия домейн и да се издигнете нагоре в класирането на страницата с резултати от търсачката, тогава трябва да изградите връзки. 

Линк билдингът отнема много време, поради което хората обикновено търсят услуга за линк билдинг, за да поемат част или цялата работа, но има широка гама от софтуер за линк билдинг (безплатни и платени), за да го направят по- ефикасен. 

В Linkovete.net използваме следния софтуер за линк билдинг, за да ни помогне с всичко – от проучване до стратегическо изпълнение на кампания:

Тези инструменти допълват всичко – от обратен инженеринг на профили за обратна връзка до определяне на възможности за линк билдинг до събиране на имейл адреси и осъществяване на голям обем обхват. 

Те са насочени към различни аспекти на кампания за линк билдинг, от публикуване на гости до проучване и разработване на свързани активи. 

Някои имат безплатни пробни версии, някои ще изискват приличен бюджет, за да си позволят месечна база. 

Има дори инструменти, които ще подобрят вашата ефективност с платформи като HARO. 

Това са инструменти за линк билдинг, които използваме редовно, за да осигурим невероятни обратни връзки от подходящи сайтове с висок авторитет за нашите клиенти и за себе си. Те са: 

 • Respona
 • SE Ranking
 • Ahrefs–Най-добрият инструмент за нови възможности за линк билдинг
 • Hunter.io – Най-добрият инструмент за намиране на имейли
 • Pitchbox – Най-добрият инструмент за популяризиране
 • Mailshake 
 • Buzzstream
 • HARO
 • MOZ
 • Google Disavow Links Tool
 • SEMrush
 • Google Alerts‍

Топ 3 Инструмента

Нашите три най-добри софтуера за линк билдинг са както следва: 

 • Най-добрият инструмент за търсене на перспективи за линк билдинг: Ahrefs
 • Най-доброто за търсене на имейл: Hunter.io
 • Най-добрият инструмент за имейл: Respona

Ahrefs

Ahrefs е индустриален стандарт и е един от най-пълните софтуери на пазара. Той е пълен с функции, предназначени да направят търсенето на връзки задълбочено, точно и отнемащо по-малко време. 

Ако сериозно искате да подобрите своята игра за линк билдинг и да създадете звезден профил за обратна връзка, тогава Ahrefs трябва да се счита за задължителен. 

Hunter.io

Hunter.io се използва за намиране на голям брой имейл адреси. Той има страхотен опит в намирането на актуална информация за контакт (което е определящият атрибут на добрия софтуер за търсене). 

Ако не използвате Hunter-io (или нещо подобно), вие правите ръчен обхват, което отнема невероятно време и след като достигнете определен мащаб, просто не е устойчиво. 

Respona

Respona е известен като софтуер, базиран на взаимоотношения, който ви позволява да изградите процес на линк билдинг от край до край. 

Respona си създаде репутация като помага на създателите на връзки да намерят точните хора, с които да се свържат, за да можете да се свържете и да започнете процеса на линк билдинг по правилния начин. 

Сега, след като разбихме накратко основните инструменти, нека разгледаме по-подробно всички софтуерни инструменти за линк билдинг в списъка. 

Софтуер За Линк билдинг #1: Respona

Respona е цялостен инструмент за достигане до блогъри, предназначен да направи настройката и стартирането на имейл кампания лесна. Той е многофункционален и може да се използва за всичко – от дигитален PR, линк билдинг, продажби или маркетинг. 

Respona е оборудван с всякакви страхотни функции, включително интегриране на търсачката на Google за по-лесно търсене, като ви дава показатели като рейтинг на домейн и класиране на Ahrefs, така че да можете да вземате по-добри решения за това къде да създавате връзки. 

Той също така включва много интуитивен търсач на имейли, така че можете бързо да намерите информация за контакт с уеб администратори, редактори и други подходящи служители. 

Защо го обичаме

Respona предоставя лесни за следване инструкции, които ви превеждат стъпка по стъпка през създаването и стартирането на кампании за популяризиране и улесняват проследяването на вашите потенциални клиенти и взаимоотношенията ви с тях. 

Това е един от най-полезните софтуери за връзки, които сме използвали и допринесе значително за способността ни да намираме и създаваме висококачествени препратки за нашите клиенти. Невероятно е за: 

 • Силно автоматизирани/персонализирани
 • Лесно търсене
 • Страхотни функции за анализ и отчитане

Инструмент За Линк билдинг №2: SE Ranking

Ако търсите пълния пакет, когато става въпрос за анализ на обратни връзки, SE Ranking ви позволява да изследвате качеството на вашия профил на обратни връзки, както и това на вашите конкуренти. 

Всичко, което трябва да направите, е да въведете домейна, който ви интересува, и SE Ranking ще предостави както неговия домейн, така и доверието на страницата – собствена метрика на компанията, която оценява дали определен домейн заслужава високо класиране. 

Защо го обичаме

Важна част от стратегията за линк билдинг е проучването на нови и изгубени възможности за обратни връзки в препращащ домейн и съотношението на връзките dofollow и nofollow за всички намерени връзки.

SE Ranking е един от най-добрите софтуери за линк билдинг за това, тъй като ви позволява да оцените вероятността за обратна връзка dofollow от даден сайт. 

Инструментът също така ви позволява да анализирате регионите, които осигуряват най-много препратки към дадена страница, и да видите полезни визуализации на данни за закотвен текст. 

Друга страхотна функция за класиране на SE е инструментът за анализ на конкурентите, който сравнява вашия домейн с профилите за обратна връзка на до 5 от вашите конкуренти.

Можете да видите техните препращащи домейни – къде са осигурили обратни връзки и къде не – което ви позволява да планирате по-добре своите изследвания и усилия за линк билдинг. 

Софтуер За Линк билдинг #3: Ahrefs

Както споменахме, Ahrefs наистина е индустриален стандарт, когато става въпрос за намиране на възможности за линк билдинг. 

Защо го обичаме

Ahrefs е един от най-добрите инструменти за линк билдинг, поради това колко е изчерпателен. 

Всъщност той прави толкова много различни неща, че ще отнеме цяла книга, за да разбием всяко едно, така че в името на удобството, ето някои от забележителните функции, които най-често използваме.

Най-добрите страници по връзки . Тази функция ви позволява да видите кои страници в сайта на конкурента имат най-много препратки. Това е полезна информация, която трябва да имате, когато планирате съдържание. 

Обратни връзки по страница/домейн . Тази функция ви позволява да видите списъка със сайтове, които се свързват с вашите конкуренти, което означава добри възможности за обхват. 

Инструмент за пресичане на връзки . Инструментът за пресичане на връзки ви показва уебсайтовете, които се свързват с различни конкуренти, но не и вашия домейн/поддомейни. Друга страхотна тактика за намиране на възможности за обхват. 

Ahrefs ще ви покаже кои сайтове се свързват към конкретни страници, къде има неработещи връзки и възможности за изграждане на неработещи връзки, препратките на всеки конкурент и е мощен инструмент за анализ на обратни връзки. 

Най-големият недостатък на Ahrefs е цената. Не е евтино и безплатната пробна версия е ок. 

Някои SEO специалисти, които току-що започват, намират този инструмент за непосилно скъп и не желаят да дават над сто и повече долара на месец. 

Ahrefs предлага безплатна едноседмична пробна версия, където можете да използвате много от функционалностите и дори да планирате някои от стратегиите си за линк билдинг. 

Софтуер За Линк билдинг #4: Hunter.Io – най-добрият инструмент за намиране за имейли

Друг от трите най-добри SEO инструмента, които разгледахме във въведението, Hunter.io е нещо, което вероятно искате да използвате в тандем с Ahrefs.

След като имате уебсайтовете, от които искате да получите връзки, имате нужда от инструмент като Hunter.io, за да достигнете до тях. 

След това Hunter.io ще претърси мрежата за съответната информация за контакт (т.е. имейл адреси) само за няколко секунди.

Вие подавате URL адреси на Hunter.io и той предоставя подробностите. 

Едно от основните предупреждения, когато става дума за инструменти за търсене на имейли, е процентът на успех – колко надеждни са имейл адресите, които предоставя?

Hunter.io е толкова широко използван, защото използва множество източници, за да намери точна информация за контакт. 

Защо го обичаме

Hunter.io не само проверява дали информацията за контакт, която предоставя, е точна, но ви предоставя нейните източници, така че да можете да направите своя собствена надлежна проверка, преди да започнете кампании за популяризиране. 

След като получите своя списък, експортирайте CSV файла, така че да може да се използва с други инструменти (напр. Excel или Google Таблици). 

Софтуер За Линк билдинг #5: Pitchbox – най-добрият инструмент за имейл

След като съберете имейл адресите си, трябва да започнете имейл контактите си. Ако имате само няколко сайта в списъка си, можете да го направите ръчно. 

След като започнете да навлизате в десетките или евентуално стотици имейл адреси, автоматизацията става от съществено значение.

Ако търсите възможности за връзки, включително възможности за публикуване на гости или провеждане на небостъргачни кампании (т.е. масово популяризиране), тогава инструмент като Pitchbox е най-добрият ви приятел. 

Защо го обичаме

Има няколко причини Pitchbox да има толкова много смисъл за нас: 

 • Директен UX
 • Страхотни уроци и поддръжка на клиенти
 • Широка гама от SEO показатели за сайт
 • Лесен за отговор в самия Pitchbox

Pitchbox, подобно на Ahrefs, не е евтина услуга. Ако искате цена, ще трябва да се свържете с компанията. 

Софтуер За Линк билдинг #6: Majestic SEO – най-добрият алтернативен източник на данни

Добър начин да концептуализирате Majestic е да го видите като по-фокусирана върху обратната връзка версия на Ahrefs. Докато Ahrefs е цялостен инструмент за SEO, Majestic SEO е специалист по обратни връзки. 

Защо го обичаме

Той не ви дава безбройните функции, които получавате с Ahrefs, но има някои инструменти за линк билдинг и SEO показатели, които липсват на Ahrefs. 

Един от най-полезните инструменти за линк билдинг за нас е оценката на Trust Flow . Trust Flow е коефициент от 0-100, който действа като прокси за качествени връзки, така че да концентрирате усилията си върху добри възможности. 

Citation Flow е друг начин да определите дали получавате и преследвате качествени връзки.

Потокът от цитирания е мярка за общия брой връзки и, взет заедно с Trust Flow, това е добър начин да прецените дали даден уебсайт е спам и следователно дали може да искате да избегнете получаване на връзка от него. 

Софтуер За Линк билдинг #7: Mailshake 

Mailshake е предназначен да улесни обхвата, като ви позволява масово да изпращате персонализирани имейли.

Въз основа на вида отговор, който получавате (може би изобщо няма отговор), след това можете да персонализирате и планирате последващи действия. 

Този вид инструмент за линк билдинг е от съществено значение, ако осъществявате обхват и линк билдинг в мащаб. 

Защо го обичаме

Едно нещо, което наистина харесваме в Mailshake, е, че ви предоставя разнообразие от готови шаблони, подходящи за различни стратегии за достигане и линк билдинг. Те включват 

 • Публикации за гости
 • PR предложения
 • Заявки за връзка
 • Неработещи връзки
 • Популяризиране на съдържание

В допълнение към линк билдингът, Mailshake включва и телефонен дайлер за продажби. 

Той също така разглежда съдържанието на вашия имейл и предоставя предложения за по-добро ангажиране и доставка. 

Софтуер За Линк билдинг #8: Buzzstream

Buzzstream е инструмент за линк билдинг, фокусиран върху обхвата. Той е много подобен на Pitchbox, но е по-евтин, макар и не толкова богат на функции. 

Използвайте го, за да претърсите мрежата за имейл адреси или качете CSV файл със списък от уебсайтове, до които планирате да се свържете, и го направете по този начин. 

Това е един от най-добрите SEO инструменти за осъществяване на контакт със сайтове, ако търсите публикации в блогове или възможности за връзки. 

Защо го обичаме

Buzzstream е хубава, по-евтина алтернатива на Pitchbox и използва добре данните. Той ви предоставя:

 • Рейтингът на домейна на всеки сайт
 • Колко последователи има един сайт
 • Дали даден сайт е популяризирал вашите статии преди
 • Независимо дали вие или някой от вашия екип вече е достигал до сайта в миналото

Всичко това ви позволява да приоритизирате по-добре обхвата си и гарантира, че няма да губите време за никого, който е малко вероятно да иска да се свърже с вас. 

Софтуер За Линк билдинг #9: HARO

HARO означава Help a Reporter Out и е предназначен да посредничи в отношенията между журналисти, блогъри и експертни източници.

Той се превърна в решаваща част от линк билдингът, защото е фантастичен източник на органични, подходящи връзки с висок авторитет. 

Много от сайтовете, използващи услугата, са с много висок DR, въпреки че не всички ще ви предоставят обратна връзка dofollow. 

Защо го обичаме

HARO е безплатен за използване. Просто се регистрирайте и потвърдете имейла си и ще започнете да получавате трите ежедневни имейла, изпращани от компанията майка, Cision. 

Съвет: добра идея е да направите предварително проучване дали даден сайт предоставя или не обратна връзка dofollow, преди да изпратите представяне.

Nofollow връзките и брандираните споменавания в никакъв случай не са безполезни, но нищо не съвпада с dofollow връзка по отношение на чистата SEO стойност. 

HARO стана доста наситен през годините, тъй като хората знаят, че това е невероятен начин за линк билдинг. За да увеличите шансовете си да получите dofollow връзка от журналист или блогър в HARO, ето няколко съвета.

Отговорете на запитване възможно най-бързо . Отлагате, губите с HARO, тъй като много журналисти не само имат кратки срокове, но могат да получат стотици отговори на едно запитване. 

Най-добре е кратко и по същество. Дори и да имате голям принос, хората от страната на запитването на имейла нямат време да прочетат 400 думи. 

Направете представянето си котируемо . Искате всичко, което пишете, да бъде привлекателен цитат в статия. Сухият, прекалено технически и многословен език обикновено се игнорира. 

Има подобни и алтернативни услуги на HARO, включително 

 • SourceBottle. Платена услуга, която прави по същество същото като HARO. 
 • ResponseSource. Базирана в Обединеното кралство платформа в стил HARO. 
 • Qwoted. По-напреднал от HARO, с функции като съобщения в приложението и възможност да видите броя на отговорите, които дадена заявка има. 

Софтуер За Линк билдинг #10: MOZ

MOZ е друг цялостен инструмент за SEO анализ, който ви превежда през всичко – от анализ на конкуренти до проучване на ключови думи. 

Бихме казали, че най-ценният инструмент на MOZ за линк билдинг е Link Explorer. Това ви позволява да видите сайтовете, които препращат към определен URL адрес или домейн.

MOZ също така ви дава Domain Authority (DA) на даден сайт, което всъщност е техен еквивалентен патентован показател на Domain Rating (DR) на Ahref. 

Защо го обичаме

Можете да използвате тази информация, за да направите обратен инженеринг на профилите за обратна връзка на вашата конкуренция, включително да се свържете със сайтове, които вече имат връзки към вашите конкуренти, и да видите дали те също се интересуват от връзка към вас (или може би дори вместо). 

MOZ предоставя и много полезен рейтинг за спам, който ви позволява да знаете колко от връзките, които сте получили, са от сайтове със спам.

Ако не харесвате една или повече от тези връзки, помислете дали да не помолите Google да ги игнорира и да намалите шансовете да бъдете наказани. 

Софтуер За Линк билдинг #11 (Безплатни Инструменти За Линк билдинг): Google Disavow Links Tool

Важна част от линк билдингът е да прекарате известно време в оценка на връзките, които получавате, и да определите дали наистина си струва да ги имате от гледна точка на SEO. 

Има много причини вашият сайт да привлече спам връзки.

Първият е , че ако сте закупили стар домейн, който е бил използван за друг уебсайт, той все още може да има нискокачествени препратки от спам сайтове, сочещи към него. 

Второто може да е, че някой от вашите конкуренти може да е изпратил спам връзки към вашия сайт, за да манипулира Google да ви накаже. 

Трето може да е, че може да сте платили на нискокачествена агенция за линк билдинг за връзки, които са спам.

И накрая , може би се опитвате да почистите профила на връзката си, след като сте се включили в някои черни практики за линк билдинг. 

Защо го обичаме

Във всеки от горните случаи можете да си помогнете, като помолите Google да игнорира въпросните връзки.

Всичко, което трябва да направите, е да качите CSV файл за отказване, който съдържа всички обратни връзки, които искате да бъдат игнорирани, като използвате инструмента за отказване на връзки

Имайте предвид, че може да отнеме няколко седмици, докато Google изпълни заявката ви за премахване на връзка. 

Първо трябва да разберете кои сайтове се свързват с вас, което можете да направите, като влезете в Google Search Console и щракнете върху Връзки>Външни връзки. 

След като сте тук, можете да видите файл, който съдържа всички домейни, сочещи към вашия сайт.

Просто изберете домейните, от които искате да се откажете, и след това създайте CSV документ със съответните URL адреси. 

Професионален съвет: Отказът от връзки се счита за усъвършенствана SEO тактика. Ако Google все още не е определил, че връзката е спам, и отидете и я премахнете, може да видите, че класирането ви страда.

Използвайте тази тактика само ако сте уверени, че премахването на връзките няма да навреди на вашия сайт. 

Софтуер За Линк билдинг 12: SEMrush

SEMrush е друг цялостен инструмент за SEO и много полезен актив за изследване на ключови думи за линк билдинг в духа на Ahrefs и Moz. 

Някои от неговите най-полезни разширени функции по отношение на линк билдингът са:

Това е инструмент за анализ на обратна връзка , така че можете да сравните своя профил на обратна връзка с конкуренцията и потенциално да забележите нови възможности. 

Това е инструмент за линк билдинг , който събира възможности за вашия сайт, с които след това можете да популяризирате. 

Това е инструмент за проверка на обратни връзки , който преглежда вашия профил на обратни връзки и показва къде има връзки, които биха могли да навредят на вашия уебсайт. 

Защо го обичаме

SEMrush е уникален сред най-добрите инструменти за линк билдинг, точка, тъй като е едновременно инструмент за анализ и имейл, което е наистина полезно, ако не използвате имейл софтуер като Pitchbox или Mailshake. 

SEMrush също е чудесен инструмент за проучване на ключови думи – за SEO и платена реклама. 

Софтуер За Линк билдинг #13: Google Alerts

Използваме Google Alerts главно за получаване на известия, когато някой е споменал нашия сайт, нашата марка или някой от нашите служители. 

Настройката му е доста проста. Просто казвате на Google ключовите думи, за които искате да бъдете уведомени, и всеки път, когато Google индексира нова страница с тези ключови думи, получавате съобщение. 

Защо го обичаме

Това е един от най-добрите инструменти за линк билдинг, за да знаете кога вие или вашата марка сте били споменати, така че след това да можете да достигнете до сайта и да поискате обратна връзка.

Сайтовете често са склонни да се подчиняват, което прави Google Alerts наистина полезен инструмент за линк билдинг за директно търсене на връзки. 

Когато някой спомене вашия бизнес, Google ви изпраща съобщение, но можете също да настроите известия за вашите конкуренти или дори цяла категория продукт или услуга. 

Причината, поради която може да искате да настроите сигнали за конкуренти, е, за да можете да идентифицирате сайтове, които също могат да желаят да ви предоставят връзка.

Сигналите за продукти са добър начин да подчертаете уебсайтове, които покриват вашата ниша и да откриете нови маркетингови възможности. 

Софтуер За Линк билдинг #14: Check My Links

Това несъмнено е един от най-добрите начини за намиране на повредени връзки.

Използвате го, за да търсите повредени връзки в домейни, които са подходящи за вашия бизнес или ниша, и след това да поискате от собственика на сайта да замени мъртвата връзка с такава от вас. 

Тази тактика и инструмент могат да работят за всеки тип връзка, но според нашия опит е най-ефективен, когато се използва на страници със статистика или инструменти. 

Защо го обичаме

Собствениците на сайтове обикновено ще се свържат с инструменти, ако те са полезни за тяхната аудитория и често са готови да заменят невалидни връзки, тъй като неработещите връзки са лоши за потребителското изживяване. 

Страниците със статистика често са харесвани от собствениците на сайтове, защото придават доверие и авторитет на дадена статия.

Нещо повече, ако съществуващата връзка в статия е повредена и препраща към статистика, читателите може да са по-скептични към въпросната статистика, ако страницата източник за тази статистика не се вижда. 

Check My Links всъщност е разширение за Chrome, което добавяте чрез Chrome Store.

След като бъде инсталиран, просто щракнете върху иконата по всяко време, когато сте на страница, която искате да прегледате, и инструментът ще провери всички връзки, като подчертава работещите връзки в зелено и повредените в червено. 

Софтуер За Линк билдинг #15: Linkody

Linkody е друг от онези инструменти за линк билдинг, предназначени да ви помогнат да следите къде сте изградили обратни връзки и всички техни показатели. 

Помага ви да следите връзките си – особено е добър, като ви помага да избегнете дублирането на връзки от един и същ сайт (по-малко SEO стойност и загуба на време) – разбива важни показатели, като 

 • Резултат за спам
 • Текст на котва на връзката
 • DA
 • Авторитет на страницата

Защо го обичаме

След това можете да създадете отчети, които категоризират връзките по всеки от горните показатели. 

Целта на инструментите за линк билдинг като Linkody е да разберете какви тактики работят и къде да направите корекции. 

Също така помага да се уверите, че вашите усилия за линк билдинг събират естествени, подходящи, висококачествени връзки, които не увеличават резултата ви за спам. 

Предлага се с множество функции за линк билдинг, които ви позволяват да правите неща като да разберете кои домейни се свързват с вас, да проверявате конкурентни сайтове, да настройвате предупреждения, които ви информират, когато конкурент има нова връзка и т.н.

Linkody също ви позволява да създадете файл за отказване, който след това можете да качите в Google, за да премахнете вредни, спам връзки. 

Инструмент За Линк билдинг №16: Monitor Backlinks

Монитор на препратки един от няколкото много полезни, макар и донякъде едноизмерни, инструмента за линк билдинг, предназначени да наблюдават вашите и препратките на вашите конкуренти. 

Той има много общо с много от другите инструменти за линк билдинг в списъка – например наблюдение на конкуренти и отказ от връзки.

Защо го обичаме

Една от причините това да е сред най-добрите инструменти за линк билдинг сред любимите ни функции на Monitor Backlinks като агенция за линк билдинг е инструментът за проверка на връзки, който ви уведомява, когато сайт премахва връзка към вашия уебсайт. 

Използването на тази функция гарантира, че запазвате всички връзки, за които сте платили, и също така ви дава възможност да се свържете с уеб администратора, който е изтрил вашата връзка, и да разберете защо.

Може да имате шанс да запазите връзката, ако можете да демонстрирате, че сте актуализирали страницата или сте направили нещо, за да добавите повече SEO стойност за хоста. 

Това също е наистина хубав софтуер за линк билдинг за следене на класирането на вашите ключови думи и измерване на успеха на вашите кампании за линк билдинг. 

Определено не е толкова богат на функции, колкото големите момчета – Ahrefs, Moz – но със сигурност е по-евтин и някои строители на връзки всъщност го предпочитат, защото е по-лесен за използване. 

Линк билдингът в мащаб е почти невъзможен без инструменти за линк билдинг

След като започнете да увеличавате усилията си за линк билдинг, следенето на всичко, което правите и сте направили, е почти невъзможно без помощта на инструментите, споменати в горния списък. 

И дори тогава тези инструменти не вършат тежката работа по обмисляне и изпълнение на вашата стратегия: това все още зависи от вас.

Те наистина автоматизират и рационализират някои от най-досадните и отнемащи време части от линк билдингът, което, разбира се, е причината да се използват толкова широко. 

Ако разполагате с бюджет, но просто нямате време да правите добре линк билдинг, винаги можете да предадете юздите на опитни строители на връзки. 

В Linkovete.net предлагаме линк билдинг по поръчка, което използва набор от доказани тактики за изграждане на висококачествени, подходящи авторитетни връзки, които Google обича.

Всички тези тактики са предназначени да увеличат вашия органичен трафик, докато изграждате марката си. 

Свържете се с нас днес, за да научите повече за това как нашият екип от опитни професионалисти по линк билдинг може да ви помогне да увеличите мащаба на линк билдингът и растежа на вашия сайт. ‍

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *