0

18 тактики, които експертите по линк билдинг използват, за да създадат невероятни профили за обратни връзки

Професионалистите по линк билдинг и дигитален маркетинг, които са усъвършенствали занаята си от известно време, са измислили някои много изобретателни начини за получаване на качествени препратки от уебсайтове с висок авторитет на домейни. 

Винаги е хубаво да знаем кои техники за линк билдинг използват нашите конкуренти и имат успех. Статията по-долу е колекция от някои от по-иновативните и провокиращи размисъл техники, които се използват в момента. 

Надяваме се, че четенето им ще ви помогне да подобрите собствения си маркетинг и усилия за линк билдинг, вашето разбиране за това как и къде могат да бъдат намерени обратни връзки и ще ви постави на пътя към това да станете експерт по линк билдинг.

Намиране на възможности за повредени връзки на преработени уебсайтове

Това е основно версия на изграждане на неработещи връзки, с изключение на това, че включва намиране на възможности за неработещи връзки на сайтове, които не са повредени. 

Има много фантастични възможности за връзки, които сами по себе си не са на счупени страници, а на страници, които вече не съществуват, те просто не обслужват 404. 

Това означава, че няма да ги откриете с помощта на традиционен инструмент за повредени връзки. 

Вземете например този сайт:  https://www.meldium.com/

В един момент това беше мениджър на пароли, но домейнът вероятно е изтекъл и сега е само дом на основен блог. 

Намиране на възможности

За да разкриете тези възможности, ето какво правят експертите по линк билдинг. 

Първата стъпка е да потърсите страници със списъци, които съдържат инструмента, към който се опитвате да се насочите. За Meldium може да използвате нещо като https://kickofflabs.com/blog/30-tools-for-managing-a-remote-team/ . 

Втората стъпка е след това да преминете и отворите ръчно всеки от инструментите в списъка и да ги прегледате веднъж. Звучи досадно, но всъщност можете да намерите добри възможности да правите това. 

Можете да направите това в широка гама от индустрии и има страхотни възможности за връзки. 

Свързани ниши

Друг креативен начин, по който опитни строители на връзки намират възможности за обратна връзка, е да се насочат към съседни ниши и индустрии. 

Ето стъпка по стъпка един от начините да направите това: 

  1. Изберете първите 3-4 конкурента в нишата
  2. Създайте отчет за обратна връзка на Ahrefs за всеки един (филтриране по nofollow и dofollow) и след това премахнете всички изглеждащи като спам, с нисък авторитет и ниско значение. 
  3. Сега имате окончателен списък с качествени URL адреси. Създайте списък с индустриите или нишите, към които би попаднал всеки от тези сайтове, и ги категоризирайте по съответния начин. 
  4. Създайте списък с ключови думи за всяка категория индустрия или ниша 
  5. След това можете да използвате тези ключови думи, докато правите търсене и да разширите списъка си с цели.

Това е чудесен начин да намерите съседни ниши, които може да не са били очевидни, като същевременно отчитате уместността – стига да имате правилната част от съдържанието. 

Не мислете като създател на връзки

Често най-иновативните специалисти по линк билдинг са тези, които са в състояние да излязат извън мисленето на създателите на връзки. 

Когато всички изграждат връзки по една и съща книга, това, което накрая получавате, е куп повтарящи се, безинтересни, роботизирани дейности, всички преследващи едни и същи възможности по едни и същи начини. 

Веднага щом звучите и се държите като строител на връзки, хората много бързо игнорират имейла ви. Заобиколното решение? Не звучете и действайте като строител на връзки. 

не прави това 

Можете да се противопоставите на очакванията, като провеждате нестандартен обхват, който всъщност привлича вниманието на хората и им позволява да разберат, че не сте автомат за линк билдинг. 

Друг свързан подход е да се предефинират кои са заинтересованите страни в компанията на клиента и след това да се включат в системата. 

Навсякъде има възможности за връзки, особено за по-големи клиенти с много опит и уебсайтове с висок авторитет. 

Проблемът е, че много малко хора в тези компании са наясно с възможностите за връзки и желаят да предприемат действия. Ако PR накара компанията да бъде спомената някъде, те също могат да се опитат да им осигурят обратна връзка dofollow. 

Експертите по линк билдинг трябва да се отърсят от оковите на ортодоксалността на изграждането на връзки и да спрат да мислят като строители на връзки, ако наистина искат да изградят по-добри взаимоотношения и да намерят страхотни възможности, до които не всеки има достъп. 

Линк билдинг на базата на изображения/Flickr

Изграждането на връзки към изображения може да направи чудеса, ако знаете какво правите. 

Можете абсолютно да създавате връзки чрез Creative Commons Images във Flickr. Начинът, по който работи, е, че имате акаунт във Flickr и качвате някои от вашите собствени безплатни снимки всеки месец, като се уверите, че сте задали разрешенията по подразбиране на „някои права запазени“. 

Блогове и вестници редовно използват Creative Commons търсения за изображения, които могат да добавят към своите статии. 

Използване на ваши собствени изображения

Уверете се, че вашият акаунт във Flickr е синхронизиран с платформата Pixsy – инструмент, който автоматизира вашите резервни търсения на изображения. Всеки месец влизайте в Pixy и разглеждайте съвпаденията на изображения от сайтове в мрежата. 

Ако някой от тези сайтове не е включил правилно приписване на връзка към изображението, можете да изпратите приятелски имейл с молба да добави връзката. Ще се изненадате колко много връзки можете да получите, правейки това. 

След като разгледате кои изображения се публикуват най-често, можете да възпроизведете процеса (и успех) и да направите сериозно линк билдинг (и маркетинг на марката). Възможно е да получите dofollow връзки от сайтове с наистина висок авторитет на домейна. 

Бъдете по-креативни с вашите публикации за гости

Ако нямате време или желание да създавате големи активи с възможност за свързване на вашия сайт, публикуването като гост винаги е опция. 

Проблемът: тъй като публикуването на гости е толкова силно експлоатирано от толкова много създатели на връзки, много (може би дори повечето) сайтове, които предлагат възможности за публикуване на гости („пишете за нас“, „сътрудници“ и т.н.), са склонни да искат пари. 

По-добрият подход към публикуването на гости е да се търсят маркетингови възможности в съседни индустрии и ниши. Тъй като индустриите са съседни, можете да предоставите по-добра или поне уникална представа за много проблеми. 

Например, агент по недвижими имоти може да се свърже с архитект, за да предложи представа за това как ремонтите могат да увеличат стойността на препродажба на дом. 

Създайте полезен инструмент за вашия уебсайт

Ако сте в състояние да създадете изобретателен инструмент, който добавя стойност за потребителите, често можете да генерирате много обратни връзки с него. 

Създаването на калкулатор, например, е един такъв начин да накарате хората да говорят за вас и да поставят връзки към вашия сайт или сайт на клиент. 

Например, семейна адвокатска кантора, като изгради калкулатор за издръжка на деца, който посетителите могат да използват, за да определят колко пари за издръжка на дете може да трябва да платят. Данъчен счетоводител може да има данъчен калкулатор на сайта си. 

Създаването на този тип инструмент очевидно не е за начинаещи в маркетинга (имате нужда от опит в кодирането, за да можете да съберете нещо подобно – или да сте готови да го възложите на външни изпълнители). 

След като създадете един от тези безплатни инструменти, можете да пуснете маркетингово съобщение за пресата, което да уведоми индустрията, че той съществува. 

Подходът на калкулатора/съобщението за пресата често предизвиква голям интерес от свързани уебсайтове и влиятелни лица в индустрията, което може да доведе до много страхотни препратки и голям скок в резултатите от търсенето. 

HARO

Не е новаторски подход, но HARO вероятно е най-добрият начин за осигуряване на препратки с най-високо качество. 

Професионалистите по линк билдинг и дигитален маркетинг отдавна знаят за силата на HARO и ако знаете какво правите, можете да получите връзки от места като Bloomberg, Inc., The Economist и много други водещи уебсайтове. 

HARO е страхотна платформа за линк билдинг, ако имате законно доверие и авторитет във вашата индустрия, желаете да отделите време, за да разберете услугата, как работи и какво търсят журналистите и, което е важно, имате известна способност за писане. 

Трябва да можете да напишете цитирано копие по начин, който е стегнат, за да работи HARO. Трябва също да знаете как HARO функционира като маркетингова екосистема.

HARO е невероятен за SEO, ако разбирате екосистемата на HARO. 

Местни, специфични за нишите уебсайтове: По-добри връзки, по-добро SEO 

За всеки експерт по линк билдинг, който прави локален линк билдинг, това трябва да е една от най-високите ROI там. 

Това, което правите, е да проучите възможно най-много от вашите конкуренти и да ги въведете в SEO инструмент като Ahrefs или SEMrush и след това да прегледате техните препратки, опитвайки се да забележите потенциални възможности за dofollow връзки, които също можете да използвате. 

Много често има уебсайтове, където можете да регистрирате бизнеса си и след това да се свържете обратно към уебсайта си.

Например, ако сте компания за видео продукция в София, има много уебсайтове, предназначени за базирани в София режисьори и видеооператори, където можете да регистрирате сайта си, както и потенциално нещо като бизнес уебсайт на метрото в София, който ще ви даде dofollow обратни връзки. 

Можете лесно да направите дузина плюс от тези профили и връзки за един ден и тези връзки могат абсолютно да ви помогнат да се класирате, просто внимавайте да избягвате сайтове, които изглеждат спам. 

За експерти по линк билдинг с големи мрежи: Journo Requests В Twitter

Това е ясна, но трудна тактика за линк билдинг, която опитни строители на връзки с дълбоки мрежи и много доверие/авторитет обичат да използват. 

Стратегията е да се достигне до блогъри, създатели на съдържание и журналисти в Twitter, които търсят експертно мнение за своите статии. 

Можете да използвате хаштаговете #journorequests и #journorequest, за да намерите възможности и след това просто да ги прегледате, за да видите на какво можете да отговорите. Това е като HARO, но има по-малко конкуренция, което може да направи представянето по-лесно. 

Уловката е, че за да бъде това ефективна стратегия за линк билдинг, трябва да имате последователи в социалните медии, за да могат хората да ви обърнат внимание.

Когато работи, това е една от най-добрите печалби за линк билдинг по отношение както на растежа на марката, така и на чистите връзки.

Създаване на кампания за линк билдинг и маркетинг на съдържанието около съдържание с голямо количество

Страхотна маркетингова стратегия за компании и специалисти по линк билдинг и дигитален маркетинг с възможност за събиране и синтезиране на данни е да се създаде богато на данни съдържание в дълга форма с графики, които могат да се споделят. 

Това са по същество маркетингови кампании за съдържание, но силно ориентирани към данни.

Един чудесен начин да направите това е да направите анкета, да съберете отговорите и след това да изградите инфографики и други визуални активи около числата, всички структурирани около публикация в блог с дълга форма. 

Причината това да е една от най-добрите тактики за линк билдинг е, че издателите на съдържание винаги търсят нови начини за покриване на теми. 

Когато разполагате със собствени данни, вие предоставяте уникален ъгъл, а включването на графики и други визуализации ги прави много по-споделяеми. 

След като разполагате с тези активи, които могат да се свързват, можете да се свържете с автори и публикации, които покриват и са покривали темата в миналото, и да оформите актива като ново изследване. 

Писателите, маркетингови влиятели с ангажирана публика, не се нуждаят от много натиск, за да споделят нещо интересно (те искат ангажираността) и вероятно с радост ще се свържат обратно с вас (източника). 

Ако правите добро проучване, визуализирате го добре и го контекстуализирате с добре написано съдържание в дълга форма, можете да получите стотици (ако не и хиляди) препратки по този начин, ако достигате до правилните хора и нещо наистина се реализира. 

Статистически сборове

Говорете с повечето дългогодишни професионалисти в областта на маркетинга и създателите на връзки и има тенденция да има консенсус, че някои видове маркетинг на съдържанието са почти гарантирани, че ще доведат до връзки и подобрени резултати от търсенето, ако им се даде достатъчно време. 

Публикациите със статистическа информация са едни от тях и могат да бъдат толкова ефективен хак за растеж на изграждането на връзки, защото писателите винаги търсят нови статистики, които да използват в работата си.

Дори и да не сте провели проучванията и да не сте събрали данните, хората пак биха се позовали на обобщението ви, защото сте комбинирали всичко по начин, който те намират за убедителен. 

Направете дигитален маркетинг по различен начин: Насочете точно към своя обхват

Ако четете и гледате много от експертите по линк билдинг, това, което често ви казват да направите, е да механизирате възможно най-много своя обхват. Повечето съветват използването на някаква комбинация от инструменти като Hunter и Snov.io за масов обхват. 

Проблемът е, че повечето уебмастъри и собственици на уебсайтове (по дяволите, повечето хора) в днешно време са умели да забелязват шаблони за имейли от маркетингова агенция и автоматизиран обхват и това не им харесва. 

Вместо да изпратите обща статия до 500 души и да се надявате, че 0,5% от тях действително ще ви заемат с вмъкването на линк или каквото и да е, което търсите, по-добра тактика често е хиперперсонализиране на представянето ви. 

Поддържайте го разговорно и специфично за уебсайт или физическо лице. Направете проучване и споменете конкретни неща, които харесвате в даден сайт, тяхната работа и т.н. Оттам можете да преминете към говорене за вашето собствено съдържание и защо то би било подходящо за тях. 

Посочете нещо конкретно в една от техните съществуващи статии, когато предлагате защо вашето съдържание може да бъде полезно. 

Това очевидно отнема много повече време от автоматизирането на обхвата ви с големите имейл инструменти, но ако положите усилия да персонализирате офертата си (и това не означава само да включите първото име на човек), избягвайте да изглеждате като маркетингова агенция и сте всъщност предлагайки страхотно съдържание, бихте могли да получите не само повече връзки, но и по-добри. 

Модернизирайте своя дигитален маркетинг чрез създаване на инфографика

Едно от най-добрите неща, които строителите на връзки могат да направят тази година (а вероятно и в бъдеще) е да създават инфографики.

Не е нужно да харчите много пари за изграждане на завладяваща инфографика, която ще генерира препратки. Проста графика, създадена с нещо като Canva или Venngage, която включва полезна информация и визуализации и след това ги хоства заедно с добре написана, SEO оптимизирана статия в блог, може да ви осигури страхотни редакционни връзки. 

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *