0

Какво е White Hat Link Building

Тактиките за линк билдинг с бяла шапка подобряват класирането, като добавят стойност и помагат на интернет потребителите. Съдържанието обикновено е в основата на тези техники. Въпреки че линк билдинга с бяла шапка не е лесен, в сравнение с другите сенчести стратегии за линк билдинг, той си заслужават усилията. Той е най-сигурният начин да получите обратни връзки, които Google обича и по този начин оказват влияние върху подобряването на онлайн успеха на вашия уебсайт. Като агенция за линк билдинг, можем да потвърдим успеха на връзките с бели шапки и сме тук, за да ви помогнем да ги изградите.

Какво представляват връзките с бели шапки

Просто казано, връзките с бели шапки са обратни връзки, които се придържат към указанията на Google за уеб администратори. Google иска тези връзки да бъдат спечелени. Това се случва, когато другите намерят стойност във вашата работа; те искат да се свържат с него. Работата ви няма да печели връзки, ако съдържанието ви не добавя стойност или не помага на интернет потребителите. Трябва да дадеш, преди да вземеш. За разлика от кокошката или яйцето, ние знаем какво трябва да е първо, за да генерираме този тип обратна връзка: съдържание. Полезното съдържание, създадено с цел търсене, привлича обратни връзки. Не е обратното.

Защо връзките към White Hat са важни

Google непрекъснато пуска актуализации, за да направи страниците с резултати по-удобни за потребителя. Тези опреснявания на алгоритъма водят до промени в създаването и поддържането на онлайн присъствие. Старите тактики за линк билдинг, които работеха по отношение на подобряване на класирането в миналото, сега са или напълно безполезни, или се отразяват негативно на вашето SEO.

Тези обратни връзки, които нарушават указанията на Google за уеб администратори, се наричат ​​черни връзки. Пример за техника за изграждане на връзка с черна шапка е създаването на слабо съдържание, което не отговаря на заявки за търсене. Слабото съдържание се предлага под различни форми, като страници с входове, статии, пълни с ключови думи, дублирано съдържание и т.н., но всички те имат една и съща цел: да манипулират алгоритъма на търсачката и да подмамят интернет потребителите .

Google стартира актуализацията Panda през 2011 г., за да се справи с този проблем с тънкото съдържание. Тази актуализация се появи, след като потребителите се оплакаха от количеството безполезно съдържание в SERPs. Актуализацията Panda понижи ранга на фермите за съдържание, което доведе до загуба на приходи на Google.

Освен че имат малка или никаква стойност за подобряване на класирането при търсене, черните връзки са склонни към алгоритмични или ръчни санкции. Ето защо трябва да създавате само бели връзки. Този тип обратна връзка отнема време и усилия, но резултатите са дългосрочни.

5 тактики за линк билдинг с бяла шапка, за да подобрите класирането си

Както казахме, ценното съдържание генерира бели връзки. Въпреки че има повече неща, които се включват в изграждането на естествени връзки, има няколко безупречни начина за създаване на типа съдържание, което привлича висококачествени връзки, тема, която често обсъждаме на страницата на нашия блог.

По-долу са типовете съдържание, от което се нуждаете, за да започнете да достигате и да създавате бели връзки:

Свързваеми активи

Свързващият актив е обмислено, умело изпълнено съдържание, към което другите искат да се свържат. Публикации в блогове, ръководства, инфографики, анкети и т.н. могат да бъдат свързани активи. Те ви позволяват да се присъедините към разговора във вашата ниша и да разгласите присъствието си.

Когато създадете доброкачествено съдържание, можете да се свържете с редактори и уебмастъри в съответните ниши и да ги попитате дали биха добавили вашата връзка към съществуващото си съдържание. Трябва да добавите стойност към техния сайт, така че вашето съдържание трябва да е с високо качество, или ще бъдете игнорирани.

В Linkovete.net знаем от опит, че достигането до редактори от високоавторитетни уебсайтове с качествено съдържание ще доведе до повече препратки с висок авторитет. Ето защо ние възприемаме подход на първо място към съдържанието за линк билдинг. 

HARO

HARO означава помощ на репортер. Това е услуга от Cision , базирана в Ню Йорк новинарска и PR компания, която свързва журналисти и писатели с експертни мнения в различни области. Източници със съответната експертиза, които се абонират за имейла, след това отговарят на тези запитвания. Приписването често включва връзки към уебсайта на източника и профилите в социалните медии, ако журналистът или писателят използва представянето на източник в своята статия.

HARO е един от най-добрите начини за изграждане на препратки с висок авторитет, тъй като платформата HARO ви дава достъп до писатели и уебсайтове, с които иначе би било много трудно да се свържете. Поради тази причина това е един от най-популярните начини за изграждане на препратки с висок авторитет, въпреки че не е най-лесният. Необходим е опитен екип на HARO, за да отговори ефективно на тези запитвания, тъй като репортерите обикновено получават стотици предложения на публикация. Всичко от времето на представяне, темата, качеството на писане, структурата и дължината на представянето определя вашия процент на успех.

Дигитален PR

Подобно на традиционния PR, дигиталният PR популяризира вашия бизнес, в този случай уебсайта ви, като ви представя на високопоставени уебсайтове с висок DR – места като dependent.co.uk, vice.com, businessinsider.com и т.н.

За да направите това, трябва да създадете оригинално базирано на данни съдържание, което ще бъде привлекателно за журналистите, специалистите по маркетинг и влиятелните лица, които представляват и работят за големи сайтове и публикации, определящи тенденции. Ако успее, този тип съдържание може да събере високо авторитетни препратки от най-надеждните сайтове в мрежата. Когато съдържанието стане вирусно, то увеличава обхвата ви, увеличава препратки, трафик, разпознаваемост на марката и видимост.

Оставането на върха на актуалните проблеми и истории е от съществено значение, за да се възползвате от възможностите и да създадете уникално съдържание около горещи теми с истински вирусен потенциал. Следването на тенденциите в Reddit, Twitter и разговорите в индустриалните форуми и страниците на социалните медии са най-добрите практики. След като сте подбрали съдържанието си, трябва да го представите пред целевата си аудитория. Можете или да популяризирате, или да наемете агенция за линк билдинг, която да ви помогне.

Ръчен обхват

След като създадете съдържанието си, ще трябва да го популяризирате сред редактори и журналисти.

Започнете, като разберете кой се свързва с подобно съдържание в мрежата и се свържете с него. Можете да направите анализ на конкурентите, за да видите кой се свързва с вашите конкуренти с подобно съдържание (но вашият ще бъде по-добър, за да грабне тези връзки). Намерете вашите конкуренти в предпочитания от вас SEO инструмент или направете обратно инженерство ; търсене в Google за целевите ви ключови думи, копиране и поставяне на най-добрите резултати в инструмент за проверка на обратни връзки и намиране на уебсайтовете, които се свързват с тях.

или

Следващата стъпка е намирането на имейл адреса им с имейл търсачка. Snov.io е един от тях, но можете да изберете друг според вашите предпочитания. Можете също да се свържете с редакторите в LinkedIn.

След като имате имейл адрес, подгответе представянето си. Важно е да бъдете кратки, тъй като редакторите може вече да получават голям брой запитвания. В имейла си подчертайте, че се стремите да добавите стойност към тяхната работа. 

Наемете агенция за линк билдинг

Ако се чувствате преуморени от това колко много отнема изграждането на бели връзки, можете да възложите линк билдинга на опитна агенция. Реномираните агенции за линк билдинг ще имат установени партньорства със създатели на съдържание, специализирани екипи за планиране на стратегия за достигане и вътрешни SEO инструменти, които им помагат да идентифицират правилните възможности за връзки. Все още ще трябва да създавате звездно съдържание, но можете да оставите обхвата на вашата агенция.

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато наемате агенция за линк билдинг:

  1. Прочетете отзивите им. Вижте какво имат да кажат клиентите им за услугата. 
  2. Поискайте да видите връзките, които са изградили.
  3. Потърсете модел на плащане, базиран на резултатите. Това е по-гъвкаво от модела с фиксатор и ще си струва парите.
  4. Обадете се с тях, за да видите дали вашите ценности съвпадат. 

Да oбобщим

Линк билдингът с бяла шапка е най-безопасният и сигурен начин за придобиване на обратни връзки, които подобряват вашето класиране. Тези тактики изискват отдаденост и опит. Не избягвайте да полагате усилия, в крайна сметка си заслужава.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *