0

Линк билдинг за B2B уебсайтове: Стратегии за линк билдинг, подходящи за индустрията

За да отговорят на непрекъснато нарастващите изисквания на процъфтяващите индустрии от различно естество, B2B начинанията растат в брой. Oracle Cloud, SAP, IBM, Alibaba и Global Sources са едни от най-широко признатите B2B проекти в момента.

В допълнение към тях от време на време в настоящия пейзаж изскача ново име. И разбира се, част от техния успех се дължи на органичния растеж чрез SEO оптимизация и услуги за линк билдинг. Така че, от само себе си се разбира, че много стойност е свързана със SEO оптимизацията и укрепването на профил за обратна връзка.   

Има много начини да печелите обратни връзки / back links  за B2B сайт, също толкова важно е да изберете правилния. И така, в този блог се потопихме в доказаните стратегии за линк билдинг, за да получите качествени препратки и проучихме как те са изключително добри за всички B2B сайтове.

И така, да започваме! 

Защолинк билдингът е необходим за B2B сайтове? 

Като основно правило, релевантните за индустрията препратки играят основна роля в установяването на авторитет, доверие и лидерство. Всъщност, когато търсите нещо в Google, първите 10 резултата имат 4 пъти повече препратки в сравнение с тези, които се показват на втората или третата страница.   

Освен това, когато B2B сайт получи много бек линкове, насочени към него от специфични за ниша сайтове, той изглежда като надеждна и авторитетна марка в определена индустрия. А това в замяна води до постоянен трафик, по-добра видимост и повече перспективи. Междувременно за гиганта в търсачката, Google, препратките са знак за авторитет и доверие. Поради това те пряко влияят върху класирането и количеството на входящия трафик. 

Освен всички тези невероятни предимства, идва и предизвикателство, защото не е лесно да накарате други сайтове да се свържат с бек линк към. Това е трудна и отнемаща време задача. И това може да бъде болезнено удължено, ако човек не е на правилния път или стратегия. 

Така че нека обсъдим някои най-добри B2B стратегии за линк билдинг, които правят чудеса.  

Различни стратегии за линк билдинг за получаване на бек линкове

Развийте силни връзки с доставчици и партньори

Не е изненада, че поддържането на силна връзка с вашите доставчици е от решаващо значение.  

Има значение какво казват доставчиците и партньорите за вас. Всъщност те действат като лоялни защитници на вашата марка, услуги и това, което можете да предложите. Така че е изключително важно да установите приятни, смислени и дългосрочни отношения с тях.

Тези връзки могат не само да ви дадат шанс да бъдете популяризирани в техните социални кръгове, но и да се показвате като споменавания на техните уебсайтове. И това е чудесна възможност за линк билдинг за вашия сайт от самото начало.  

Освен това можете да изминете допълнителни километри, като напишете статията за техния сайт и прикачите връзката към конкретните уеб страници, които искате да прокарате напред. 

Пишете и представяйте авторски статии

Това са статии с мнение, написани за списания, вестници или платформи за онлайн публикации от гост сътрудници. Те дават желаната възможност на сътрудника да сподели своите прозрения, уникални гледни точки и интересен опит по актуални въпроси или преобладаващи проблеми.   

Холистичният процес на изработване, предлагане и изпращане на тези части от съдържание се нарича „Представяне на статии с коментари“.  

В случай, че се интересувате от текущия дискурс във вашата индустрия и имате нещо за споделяне или имате доказано решение на съществуващ проблем, продължете и го споделете като коментарна статия. Съберете данните си и напишете това забележително произведение. Освен това имайте предвид, че това не е просто писмен материал, вие представяте бизнеса си пред огромна публика. 

Това ще ви позволи да се включите в нов поток от аудитория, да бъдете част от общността, да представлявате вашия B2B сайт и да получите качествени препратки към вашия сайт. 

Включете връзки „Tweet This“ във вашето съдържание

Някои B2B сайтове разпространяват съдържание като религия. Те публикуват публикации в блогове и казуси, стартират нови уеб страници и поддържат солидно онлайн присъствие чрез социалните мрежи.

Добавете бутон „Tweet this“ или „Click to Tweet“ във вашето съдържание. Тези връзки за tweet са лесни за създаване с помощта на услугата ClickToTweet . Можете да ги поставите точно до споделените късове информация, отстрани или отдолу. Това ще накара зрителите незабавно да споделят това, което намират за интересно в своите таймлайнс, и ще позволят на другите също да го проверят. Резултат? В крайна сметка ще попаднете на множество времеви линии на много хора наведнъж и това ще привлече повече внимание към вашето съдържание. 

Въпреки че няма да ви даде директно обратни връзки, но със сигурност ще ви донесе потенциални споменавания или възможности за обратни връзки от други платформи и сайтове и ще повлияе положително на SEO оптимизацията на вашия уебсайт.  

Включете своя B2B сайт в бизнес обяви.

Да бъдеш B2B марка и да пропуснеш своите бизнес обяви е ужасна грешка. Не го пренебрегвайте. Защото включването на вашия бизнес в списъци с обяви прави повече от това, което изглежда на пръв поглед. Те са доказателството за вашето съществуване, информират за вашите услуги и какво мислят хората за вас. Освен това те играят жизненоважна роля за привличането на повече потенциални клиенти и за подпомагането им да ви намерят. 

Ако нямате вашия бизнес в списъци с обяви, можете да започнете, като се регистрирате в Google My Business (GMB) и други бизнеси на трети страни като Clutch, Yelp, LinkedIn, Capterra и т.н. Бъдете внимателни при избора на бизнес директории и платформи подходящи за вашата ниша. Когато посочите бизнеса си в тези сайтове и директории, тази практика може да осигури ценни цитати и да даде ценни препратки към вашия сайт.   

Спонсорства на конференции

Колкото и очарователно да звучи идеята за спонсориране на конференции, факт е, че това не става лесно. Много фактори играят роля в тях, за да ви оценят, например авторитетност, финанси, връзка, и т.н.      

Ако бюджетът ви позволява и според вас е ценна възможност, тогава помислете за спонсорството на конференцията като инвестиция. Защото конференциите са много повече от просто бляскави събития в мрежа, където професионалисти от различни среди се събират и поддържат разговори. Те също така служат като шанс да привлечете светлината на прожекторите върху вашата марка, да развиете бизнеса си и да спечелите висококачествени бек линкове, подходящи за индустрията.        

Изборът на конференция за спонсориране също може да бъде труден понякога. За да се справите с това, по-добре е да разделите възможностите си за спонсорство в три отделни категории. Индустрия, целева аудитория и местно ниво. Индустриалните конференции работят невероятно добре при установяване на нови партньорства, докато конференциите за целева аудитория ви помагат да покажете бизнеса си пред клиентите, а местните конференции ви предлагат шанс да издигнете местната си SEO оптимизация (Local SEO Optimization). 

Публикуване във форуми

Quora, Reddit, Moz общност, WebmasterWorld, Warrior Forum и Black Hat World — Форумите служат като идеалните платформи за разширяване на вашата B2B стратегия за линк билдинг. Като част от B2B индустрията, можете да участвате в различни протичащи дискурси, актуални новини и просто да споделяте мнения по всяка тема, която предизвиква интереса ви.  

Така че тези форуми не само ви помагат да допринасяте за общността, но също така получавате полезна информация и ценни решения. Самоотверженото участие ще ви позволи да изградите последователи от самото начало като полезен сътрудник. Това ще накара много хора да разгледат гамата от съдържание, което предлагате, и готово, ще имате повече линкове към вас.  

Вашият основен фокус трябва да бъде предоставянето на информация на хората, а не да включвате собствения си сайт във всеки отговор, който предлагате. Това ще отблъсне хората и може да се случи модераторът на сайта да започне да изтрива вашите отговори.      

Заключение 

Това беше всичко за това как да генерирате релевантни за индустрията препратки за B2B уебсайтове. 

B2B сферата се разраства бързо. С непрекъснато развиващите се технологии и умопомрачителните иновации конкуренцията става все по-ожесточена. Така че в този контекст е умен ход да се съсредоточите върху правилните стратегии за линк билдинг , като привлечете повече трафик и изградите своя авторитет. Само тогава човек има по-големи шансове да надмине конкуренцията и да царува в B2B пейзажа.     

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *