0

Остарява ли ръчният линк билдинг?  

Концепцията за ръчния линк билдинг е многократно преглеждана и анализирана с течение на времето. Казано просто, кампанията за ръчен линк билдинг е процес на активен опит за увеличаване на линковете към уебсайт.

Когато става въпрос за класиране и естествени линкове, лидерите не се създават за една нощ и не могат просто да си купят мястото. Тези дългосрочни най-високо класирани сайтове стигат до там, като работят интелигентно. Това е правилната цена, когато става дума за постигане на тази цел. Тук сме, за да поговорим с вас за ръчния линк билдинг и къде Google може да начертае границата между естественото и неестественото и колко осъществима е тази стратегия за линк билдинг през 2023 г.

По-долу ще изброим най-добрите стратегии за ръчен линк билдинг, които ще работят през 2023 г. и трябва да работят и в бъдеще. Истината е, че SEO пейзажът се промени много през последните години. Факторите за класиране са се променили заедно с вида на линковете; маркетингът на съдържанието става все по-важен, качественото линк билдинг е задължително и спечелените линкове вече са на вълната.
Без допълнително въведение, каня ви да разгледате най-качествените техники за линк билдинг, които трябва да бъдат част от вашия дигитален маркетинг и трябва да представляват интерес за всеки създател на линкове, който се интересува от класирането и трафика на своя уебсайт.

Защо ръчния линк билдинг е важен

Опитайте инструмента, който прави възможно такова задълбочено изследване.

Досега може би се питате какво точно е линк билдинг, как да направите ръчно линк билдинг или вече търсите уроци за линк билдинг; или може би вече знаете какво означава всичко това и просто търсите някои автоматизирани услуги за линк билдинг. И нямаше да си единственият. Създаването на линкове в днешно време е по-трудно от всякога. И все пак не е невъзможно. Google продължава да хвърля монетата и техниките за линк билдинг, които изглеждат одобрени от Google днес, може да се окажат спам стратегии утре. И все пак линковете все още са важни. Те все още са основната движеща сила, която може да издигне вашия трафик от търсене и да ви класира до небето или обратно до 99 позиция.

Google има своя дял от „вината“ по този въпрос, но собствениците на фирми, уеб администраторите или SEO професионалистите също трябва да са наясно с позицията си. Разгледайте екранната снимка по-долу. Колко резултата се правят на „линк билдинг“ и колко на „купуване на линкове“? Трябва да призная, че си помислих разни неща. 

Истината е, че линковете са сред най-важните сигнали за класиране. Линк билдингът и SEO вървят ръка за ръка и за всяка успешна дигитална маркетингова кампания изграждането на естествени линкове е задължително. Забравете платените линкове, забравете линкове за продажба, спам при заявки за линкове, отрицателно SEO или всякакви други черни ръчни усилия. Сега сме в новия век на оптимизацията за търсачки.

Стратегии за ръчен линк билдинг, които винаги трябва да работят

Дълго време всякакъв вид ръчен линк билдинг беше процъфтяваща стратегия за линк билдинг. Когато Google започна да наказва сайтове за неестествени линк профили, беше ясно, че ръчния линк билдинг, както беше на мода известно време, вече няма да работи. Можем да го наречем падането на ерата на линковете с ниско качество и възхода на придобиването на качествени линкове.

Въпреки това винаги ще има ръчни техники за линк билдинг, които не се опитват да повлияят директно на класирането на търсачката и Google може винаги да работи във ваша полза. Това е само ако спазвате техните насоки.

1. Подходящи коментари в блога

Коментарите все още използват много сила и стойност като начин за получаване на линкове, стига да ги поставите на сайтове с висок авторитет. Вашият коментар в блога трябва да е уместен и подходящ за съдържанието на този конкретен блог. Ако просто отивате на сайт, който не поддържа раздела за коментари и има много линкове, сочещи към много произволни сайтове, това просто няма да работи. Линковете с ниско качество от сайтове с нисък авторитет на домейна не са нещо, което искате.

Google няма да има проблеми с връзката ви, ако коментарът е направен ръчно, има правилна граматика и правопис и е подходящ за съдържанието на страницата. Вашата цел е да предоставите стойност на читателя на този блог.

Концепцията на Google за схеми за линкове включва коментари във форуми с оптимизирани линкове в публикацията или подписа. Без значение какво правите, имайте предвид, че естествените линкове и качественото съдържание не трябва да са опция.

2. Гостуване в блогове

Друга форма на ръчен линк билдинг, която винаги ще работи, ако се направи правилно, е гостуването в блогове. Това е гореща тема от известно време, като се има предвид фактът, че с времето се трансформира в спам стратегия за създаване на линкове. Мат Кътс, бивш ръководител на отдела за уеб-спам в Google, даде публично изявление , в което не одобри злоупотребата с блогове на гости и каза, че тази тактика ще бъде нарушение на указанията и ще бъде наказана.

Сега говорим за авторитетни блогове за гости, създаване на качествено съдържание като част от солидна маркетингова стратегия за съдържание, а не само за кратки параграфи от текст, които нямат друго намерение освен да повлияят на страницата за класиране в търсачките. Може да има много услуги за ръчен линк билдинг, които биха предложили да създадете съдържание и да го публикувате навсякъде, където можете, с единствената цел да получите линкове. Когато се отнасяте към блоговете за гости по този начин, вашата стратегия може да не е много по-различна от тези с черна шапка, базирани на обмен на линкове или купуване на линкове. Ако се фокусирате върху качеството на съдържанието, ако пишете, имайки предвид читателя, ако броите коментари и споделяния в социалните мрежи, за да измерите успеха на съдържанието, а не само линковете, тогава можете да използвате гост блог като безопасна техника за ръчно линк билдинг към привличане на линкове.

След много разговори и объркване, хората започнаха да се страхуват да използват публикуване като гост като начин за разработване на линкове.

Блоговете за гости винаги ще бъдат успешна стратегия, ако се прилагат интелигентно. Използвайте блоговете за гости като средство за повишаване на информираността във вашата ниша. Очевидно е задължително да сте подходящи за темата и читателите на сайта. Няма такова нещо като ръководство със 100% доказателство за това как да публикувате като гост, тъй като няма такова нещо като ръководство за това как да правите линк билдинг. Но ако имате предвид уместността и създавате съдържание и линкове, сякаш търсачките не съществуват, вашата дигитална маркетингова стратегия трябва да е на правилния път.

Линковете се превръщат в страничен продукт от всяка стратегия за хакване на растежа, която можете да използвате, за да повишите осведомеността за вашия продукт!

3. Съобщения за пресата, които си заслужават

Съобщенията за пресата могат да бъдат както добра, така и лоша стратегия за линк билдинг за класирането ви в търсачката.

Добре е да създавате прессъобщения само с цел обявяване на нещо важно или заслужаващо новини за вашата марка.

Ако злоупотребявате с тази стратегия, като включвате търговски котвен текст и линкове за следване, това най-накрая ще бъде осъдено от Google и вие ще бъдете санкционирани.

Тази стратегия може да бъде чудесен пример за стратегия за ръчен линк билдинг, която все още работи през 2023 г. Само ако се използва разумно, разбира се. Най-голямата търсачка в света нарече линковете в съобщенията за пресата „неестествени“ и забранява следването им. Както във всеки друг случай, това може да бъде стратегия за линк билдинг, която може да ви създаде проблеми само ако злоупотребявате с нея.

Както каза Джо Ларатро, SEO експерт и водещ модератор на PubCon , „през 2006 г. онлайн прессъобщенията бяха невероятни за SEO. Онлайн прессъобщенията имаха много малка стойност по отношение на линкове и съдържание през последните няколко години – бих казал, че постоянно намаляваше. Все пак смятах, че това е добра част от голяма органична стратегия за линк билдинг, докато новите насоки не се променят.“ 

Трябва да имаме предвид, че прессъобщенията не са предназначени да бъдат SEO тактика или стратегия за линк билдинг.

Целта на прессъобщенията е да помогнат на писатели, журналисти, инфлуенсъри и читатели да открият нещо ново. Това е мястото, където съобщенията за пресата добавят стойност, за насочване на съобщения към аудиторията. И кликванията, видимостта, четенията, социалните споделяния или линковете естествено ще последват.

Печеленето на линкове като органична стратегия за линк билдинг

Органичният линк билдинг изглежда е текущият път, по който трябва да се вървите, ако искате да имате сайт с дългосрочни класации.

Важно е да имате предвид, че тази промяна в стратегията идва от промяна в манталитета – не е нужно да работите, за да поставите тези линкове там, където искате да се появят, те трябва да се появят органично в резултат на вашите действия. Вашите действия трябва да бъдат възможно най-естествени, когато се опитвате да развиете линкове. Всъщност трябва да положите усилия и да създадете нещо, за да печелите тези линкове, а не да ги „изграждате“. 

Казано по-просто, това се нарича Link Earning.

Има ли инструменти за линк билдинг? Вие залагате! Има ли услуги за линк билдинг, готови да автоматизират процеса за вас? Да има. И все пак целта ви е да знаете как да правите линк билдинг и да не бъдете наказани. Има все по-малко начини за ръчно създаване на линкове, които са солидни и няма да бъдат податливи на маркиране като неестествени в близко бъдеще:

  • Един от начините би бил да предложите знанията си на общността, като създадете „как да“ и ръководства, където ще споделяте прозрения и ще хвърлите светлина върху някои теми, които са подходящи за вашата целева аудитория.
  • Включване в дискусии и отговаряне на въпроси на хората. Във форумните платформи можете лесно да се отнасяте към потребителите като към пациенти и да се грижите за техните проблеми. Ако вашите отговори ще бъдат полезни от разстояние, това със сигурност ще предизвика някаква положителна реакция от онлайн тълпата.
  • Съсредоточете се върху изграждането на общност – това е дългосрочен ангажимент, който създава много награди не само от гледна точка на SEO. Това е много работа, но има силата да привлече много линкове от всякакви потребители под формата на коментари, теми във форуми и публикации в блогове.

Възходът на империята на органичните линкове

Истината е, че повечето стратегии за ръчен линк билдинг са се превърнали спецове за манипулиране на резултатите от търсенето с Google и като следствие те вече не са жизнеспособни. Интернет е пълен с безсмислени нежелани линкове, които не служат на никого. И когато говорим за съмнителен ръчен линк билдинг, ние говорим за време и усилия, вложени в създаването на тези профили на линкове, които могат да изчезнат за миг.

Накратко, ръчния линк билдинг се превръща в древен начин за масова промяна на ранга на сайт в Google. Не е лесна работа, да създаваш смислено съдържание и да подбираш всичко, за да бъде на високо качествено ниво, без да се съобразяваш с каквато и да е стратегия за линк билдинг. Но в края на деня това е, което ви отличава от другите. Отсега нататък всичко е свързано с умна работа и създаване на смислени взаимоотношения, анулирани от намерението за SEO.

Няколко качествени органични линкове ще победят всеки сенчест ръчно изграден профил на връзки.

Какви са вашите мисли за бъдещето на ръчния линк билдинг?

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *