0

Коментирането в блог като стратегия за изграждане на линкове

Една от най-често срещаните стратегии за линк билдинг е коментирането на блог с линк билдинг към вашия сайт. Въпреки че може да ви спечели няколко връзки, обикновено изглежда като много спам и често може да причини изтриване от собственика или модератора на сайта.

В тази статия ще обсъдим какво да правим и какво да избягваме, когато използваме коментари в блога като стратегия за изграждане на линк билдинг.

Бек линкове от най-добри практики за коментиране

Тъй като коментирането в препратки е толкова популярно, ние научихме доста съвети и трикове за най-добрите начини да го направим. Ето списък на това, което трябва да имате предвид, когато коментирате в блогове и включвате връзка.

БЪДЕТЕ В УНИСОН С ТЕМАТА

Всъщност прочетете статията и се уверете, че това, към което свързвате, е свързано с темата. Уверете се, че това, което се опитвате да добавите, е нещо, което авторът не е споменал или не е навлязъл достатъчно задълбочено в статията си.

Не забравяйте да включите и това обяснение в коментара си. Споменете, че ви е харесало да прочетете статията, но смятате, че има още какво да се каже за X аспекта на темата, така че сте включили връзка, която го обяснява по-задълбочено.

Не забравяйте, че предоставянето на стойност е името на играта.

ОБЯСНЕТЕ ЗАЩО СТЕ ДОБАВИЛИ ВРЪЗКАТА

Само да кажете, че ви е харесала статията и да хвърлите произволна връзка в края, изглежда като много спам и вероятно ще завърши с изтриване на коментара ви.

Авторът ще бъде любопитен защо смятате, че връзката е необходима, така че го уведомете. Ако не можете да измислите добра причина да публикувате връзката, не трябва да я публикувате на всяка цена.

ПЪРВО СТАНЕТЕ РЕДОВЕН ПОСЕТИТЕЛ НА БЛОГА

Ако даден автор никога не е чувал за вас и вие се появите, разхвърляйки връзката си на неговия сайт, това не е страхотно първо впечатление. Ако наистина се наслаждавате на тяхното съдържание, следете публикациите им и коментирайте, без първо да хвърляте връзка.

Авторите са склонни да четат всички коментари на своите статии, така че ще започнат да забелязват, че сте прочели повечето от това, което те публикуват, и ще го оценят.

По този начин, когато имате истинска причина да добавите връзка, те ще са по-склонни да й дадат шанс и да я оставят там, за да я видят всички, ако приемем, че това е ценно съдържание. Друг начин да бъдете забелязани е да отговаряте на коментари, публикувани от други читатели. Ако някой друг каже нещо проницателно или към което можете да добавите, отговорете и го уведомете. Водете искрени разговори с хора в блога, ако искате да станете известни и да изградите взаимоотношения.

СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА ЗА КОМЕНТАРИ

Повечето уебсайтове, които позволяват коментари, ще имат някакъв вид политика за коментари или раздел с правила. Има шанс тези раздели да включват и бележка за това как авторът се чувства относно свързването.

Не забравяйте да следвате всичко, което казват. Ако те не позволяват връзки, не се опитвайте да промъкнете такава. Или коментирайте без връзка, или намерете друг сайт.

Някои уебсайтове всъщност имат раздел, посветен на линк билдинг към вашия сайт, така че проверете дали има такава, преди да поставите връзка в тялото на коментара, за да покажете, че сте прочели правилата.

ВКЛЮЧЕТЕ СНИМКА И ВАШЕТО ИСТИНСКО ИМЕ

Ако приемем, че уебсайтът или блогът изисква да се регистрирате, за да коментирате, не забравяйте да включите професионална снимка на себе си и истинското си име.

Не използвайте името или URL адреса на фирмата си, за да не изглеждате спам. От личен опит повечето спамъри се опитват да хвърлят URL адреси в името си и почти никога не отделят време да добавят снимка. Всичко, което можете да направите, за да се разграничите, е голям плюс.

Коментиране на най-добри практики за линк билдинг

Когато се стигне до това, авторът и другите читатели могат да разберат кога манипулирате с вашите коментари, които включват връзки.

Ако това, към което се свързвате, всъщност не добавя стойност, най-добре е просто да се придържате към обикновен коментар или да преминете към друга публикация.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *