0

Кое е идеалното време да започнете да създавате линкове за нов блог за електронно обучение?

Резюме: Първите стъпки с кампании за линк билдинг за вашия проект за електронно обучение могат да бъдат едновременно вълнуващи и завладяващи. Закопчайте коланите, тъй като ще говорим кога е подходящият момент да започнете, определяне на приоритети, тактики за линк билдинг, как да създавате линкове и много други.

Знаци, че вашият блог за електронно обучение е готов за кампания за линк билдинг

Чудите ли се кога да започнете да прилагате кампании за линк билдинг за вашия уебсайт за електронно обучение? Времето е ключово в маркетинга на съдържанието и според нашите експерти по линк билдинг има подходящ момент да го направите.

Е, познавам много професионалисти, които са започнали линк билдинг за своите блогове след два или три месеца. Повечето блогъри обикновено чакат известно време, докато изградят някакъв авторитет в уебсайта. И така, те започват с писане на висококачествено съдържание за своя блог. След това те започват линк билдинг, така че да могат да намерят подходящи сайтове, които биха искали да се свържат с тях.

Най-добрата стъпка, която можете да предприемете в началния етап на вашия нов блог за електронно обучение, е да се съсредоточите върху създаването на качествено SEO съдържание. В същото време трябва да започнете да изграждате аудитория. Повярвайте на думата ми: наличието на няколко качествени статии ще направи посетителите ви щастливи и жадни за още. Освен това не забравяйте, че започването на линк билдинг, преди да имате минимално количество статии и посетители, може да изглежда странно за Google. Необходими са предпазливи стъпки, тъй като ботовете внимателно наблюдават всяка дейност във всеки блог. Внезапното наличие на огромно количество трафик може да доведе до наказание от Google. И повярвайте ми, никой собственик на бизнес или блогър не иска това.

И така, това са двете неща, които трябва да оглавят вашия контролен списък: а) създаване на качествено съдържание и б) увеличаване на вашата база посетители.

Горното е общото правило. Сега нека се задълбочим малко в това как и кога да започнете изграждането на линкове, за да получите резултати за уебсайта си за електронно обучение.

Искате повече трафик и целеви клиенти?

Ключови елементи на успешна кампания за линк билдинг

Обикновено най-доброто време за започване на кампания за линк билдинг е около 3-4 месеца след закупуването на нов домейн. Класирането ви ще расте, докато продължавате да публикувате статии в блога си.

Вижте, няма точно идеално време за линк билдинг, но въз основа на личен опит забелязах, че когато започна да изграждам линкове, когато уебсайт/блог е активен, успявам да имам достатъчно линкове с течение на времето. Не се страхувайте да започнете изграждането на линкове от първия ден, стига да не прекалявате, разбира се. Няма значение дали вашият уебсайт за електронно обучение има публикации в блогове или не. Просто се уверете, че не правите повече от 20 препратки на ден.

Сега, ако ме попитате какво мисля за идеалния момент за започване на линк билдинг, тогава бих казал, че това е, когато видите, че блогът ви за електронно обучение е започнал да печели някои класации за предпочитаните от вас ключови думи в Google. В този момент не ни интересува много позицията или страницата. Това е просто добра индикация, че Google е индексирал страниците ви правилно. Следователно те искат да ви покажат в резултатите от търсенето. Това всъщност е страхотен момент за повишаване на SEO оптимизацията извън страницата. Така че, помислете, ако имате уебсайт за електронно обучение, но все още не сте започнали изграждането на линкове. Вашите конкуренти го правят. А това означава, че трябва да грабнете тази възможност за класиране.

Сега сте готови да започнете изграждането на линкове.

Да кажем, че можете да използвате тази статия като ръководство за начинаещи. Първо, не забравяйте да научите повече за това какво е линк билдинг. Можете да намерите много съвети онлайн за това как да получите бек линкове, без да си създавате проблеми, но дали са законни? Не се притеснявайте, тъй като ще обсъдим всичко подробно.

И така, ето основните елементи на една успешна кампания за линк билдинг.

1. Проверете вашите ресурси

Първият въпрос, който трябва да си зададете, е дали имате достатъчно ресурси, за да проведете кампания за линк билдинг. Виждате ли, изграждането на линкове изисква пари и време, за да бъде ефективно. Например ще искате да използвате подходящ софтуер, да направите задълбочено проучване, да напишете съдържание и да се свържете с други уебсайтове и блогъри. Разбира се, може да има много перспективи и кандидати за линкове, но без достатъчно ресурси няма да успеете да стигнете до тях.

Имате ли подходящ бюджет, който да отделите за линк билдинг? За типична инвестиция за линк билдинг бюджетът варира между 3000 и 5000 лв. Но има моменти, когато може да надхвърли тези суми, в зависимост от вашите бизнес нужди. Моята препоръка е да отделите около 5000 лв., когато започнете да изпробвате сами кампании за линк билдинг.

Получаването на бек линкове е трудно. Първо, трябва много стратегическо мислене. Второ, има и тонове ръчен труд. Обикновено ще трябва да създавате съдържание (имам предвид много от него), но също така ще трябва да се потопите в проучване, за да откриете възможности за линк билдинг. Техническият SEO одит може да ви помогне с това търсене!

Така че разбирането колко време и пари е готова да похарчи вашата организация е жизненоважно. И не забравяйте, колко успешен е планът за линк билдинг зависи от това колко ресурси хвърлите в него. Ако искате да управлявате SERPs и да се показвате първи вместо вашата конкуренция, може би трябва да помислите по-сериозно за внедряване на кампании за линк билдинг вместо други маркетингови усилия.

2. Намерете текущи възможности за връзка

Възможностите за линкове, които можете да използвате, варират в различните отрасли. Да вземем например индустрията за електронно обучение. Винаги обмисляйте добре вашите цели за линкове, тъй като те трябва да се състоят от хора или организации, които са подходящи и могат да се свържат с вас. Ако не внимавате за това, няма да постигнете голям успех в получаването на линкове.

Сега сигурно се чудите какво ще определи колко възможности за линкове са налични. Е, броят на издателите на съдържание във вашата ниша е ключов. Например, колкото повече блогове и инфлуенсъри можете да намерите във вашата индустрия или пазар, толкова по-добре.

Една от най-добрите практики при правилно оценяване на възможностите за линкове е да започнете с идентифициране на категории кандидати за линкове. Например, това може да е свързано с това каква е способността им да се свързват с вашия уебсайт за електронно обучение. Тези кандидати за линкове могат да бъдат блогъри, фокусирани върху ниши уеб директории или търговски организации и т.н.

Второ, изключително важно е да разберете кои кандидати за линкове имат смисъл за вашия бизнес с електронно обучение. Например, достигането до блогове на конкурентни компании за електронно обучение не звучи като добра идея, нали?

Не на последно място, магията се случва, когато започнете да формулирате планове за придобиване на линкове за вашия блог за електронно обучение. Има различни стратегии за линк билдинг, които можете да използвате тук, от директно достигане до свързване на кандидати до регистриране на уебсайта ви за електронно обучение в бизнес директории и т.н.

3. Имам ли активи за линкове?

Разбира се, напоследък може да не сте работили върху стратегии за кампания за линк билдинг, но се обзалагам, че вече имате някои активи, които могат да помогнат на вашия бизнес с електронно обучение да получи повече препратки. Под активи имам предвид страхотно съдържание, един от вашите продукти за електронно обучение, профили на служители и други подобни.

Например, може би някой във вашата организация е много комуникативен и добър със социалните медии. След това можете да направите този човек адвокат на марката или евангелист. Всъщност има дълбока връзка, когато става дума за социални медии и SEO. Ако го правите разумно, това може да ви помогне да увеличите класирането си и влиянието си в социалните медии.

Ето още един пример от нашите собствени усилия. eLearning Industry направи проучване през 2022 г. С течение на времето този тип съдържание естествено натрупва бек линкове за този бизнес.

Когато става въпрос за свързващи се активи, възможностите са безкрайни. Ето някои допълнителни примери, които бихте искали да обмислите да използвате: безплатни онлайн инструменти, оригинални изследвания, образователни видеоклипове за марката, уебинари, електронни книги и др.

Има обаче едно нещо, което трябва да имате предвид: не цялото съдържание се счита за актив на връзката. За да квалифицирате съдържанието като актив на връзка, то трябва да помогне на вашата марка за електронно обучение да се открои по някакъв начин. Така че, когато създавате вашето съдържание, помислете дали да не включите нещо, което вашите конкуренти все още не правят. Публикуването на съдържание, което нарушава нормите, е вашият най-добър актив за свързване.

4. Съгласувайте бизнес целите с изграждането на линкове

За да бъде една кампания за линк билдинг наистина ефективна, най-добре е да съгласувате други бизнес или маркетингови цели с нея. Това, което имам предвид, е да не правите линк билдинг без план само защото всичките ви конкуренти го правят. Задаването на стратегия за линк билдинг, която се фокусира върху целите на компанията, е задължително. В същото време ви помага да постигнете други бизнес цели. Това е даденост, когато се стремите да постигнете цели и KPI.

Например, да кажем, че една от целите ви е да бъдете известни с най -добрата игрова LMS на пазара. Вашият екип решава да се свърже с разработчици на електронно обучение, дизайнери на инструкции, критици и блогъри за рецензии на вашата игрова LMS. По този начин можете да постигнете две неща. Първо, ще успеете да получите обратна връзка за всеки преглед. Второ, вие ще бъдете една крачка по-близо до постигането на основната си бизнес цел да покажете USP на своя бизнес за електронно обучение .

Виждаш ли? Когато имате предвид стратегия, кампаниите за линк билдинг са печеливши! 

5. Намерете и поправете всичко, което забавя процеса на линк билдинг

Както при всяка маркетингова дейност в една организация, има няколко неща, които може да забавят процеса на линк билдинг. Например, може би трябва да получите одобрение от по-високо ниво, за да приложите определена стратегия. Следователно е важно да оцените и оцените всяка необходима дейност, когато става въпрос за вашата кампания за линк билдинг.

Отбележете за кои дейности трябва да получите одобрение, преди дори да стартирате кампаниите си. Стратегията и планирането са ключови за постигане на желаните резултати за вашия бизнес с електронно обучение. След като разберете това, можете да решите как да преодолеете предизвикателствата, така че вашата кампания за линк билдинг да не бъде засегната.

Важно е да се отбележи кои процеси трябва да бъдат оптимизирани, независимо дали правите линк билдинг вътрешно или работите с агенция за дигитален маркетинг .

Моята препоръка е да дадете на екипа си за създаване на линкове цялата творческа свобода, от която се нуждаят. Правейки това, вашият екип за линк билдинг ще може да действа по-бързо и по-ефективно.

Искате да приложите изграждането на линкове стратегически и креативно, за да преминете бързо към положително въздействие върху вашия бизнес с електронно обучение.

Искате ли да се показвате първи в Google търсенето?

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *