0

Изграждане на връзки за туристически блогове. 7 начина да получите страхотни линкове

КАК ДА СЪЗДАДЕТЕ ЛИНКОВЕ ЗА ВАШИЯ БЛОГ ЗА ПЪТУВАНЕ

Ако сте писали блогове за пътуване от известно време, трябва да сте наясно с важността на  изграждането на линкове за подобряване на ефективността на вашия блог.

Ако се класирате някъде под страница 1, съдържанието ви едва ли ще привлече много посетители от Google. Така че защо не положите усилия и не получите някои линкове към някои от вашите публикации, които са останали на страница 2 и 3 на Google.

Не знам как?

Ето 7 начина да получите обратни линкове, които ще ви помогнат да започнете да се класирате по-високо.

Използването на подкасти се увеличава най-вече поради факта, че можете да изпълнявате няколко задачи едновременно, докато ги слушате. Например, много хора им се наслаждават, докато пътуват до работното място, мият чиниите, перат и т.н. Феновете на подкасти представляват огромна неизползвана аудитория и такава, която най-вече се игнорира от създателите на онлайн съдържание.

Не само, че много малко хора създават свои собствени подкасти, те рядко предлагат да бъдат гости в подкасти на други хора. Това е голяма възможност, която се пропуска.

Гостуването на подкасти е много по-лесно, отколкото традиционни методи за публикуване на гости. Да не говорим за факта, че появяването в подкасти има допълнителното предимство да ви даде почивка от писане.

Ето основните предимства на гостуването на подкасти и получаването на мощни обратни линкове :

  1. Получавате тонове трафик точно както бихте направили, ако напишете публикация като гост.
  2. Не е необходимо да създавате ново съдържание. Всичко, което трябва да направите, е да отговорите на въпросите на домакина на подкаста относно вашия опит (всички имаме такъв)
  3. Можете да се свържете с аудиторията си на по-лично ниво. Те чуват гласа ви и получават бегла представа за вашата личност. Това ви позволява да създадете много по-силна връзка с тях, отколкото писмената дума.
  4. Получавате страхотни препратки от бележките към шоуто, за началната си страница и често за всички статии, които споменавате.

Представянето в подкаст за пътуване е лесен процес от 3 стъпки:

1. Намерете имейл адрес

2. Представете това, за което искате да говорите

3. Пристигнете навреме за подкаст интервюто

Първо, трябва да намерите имейл адреса на домакина на подкаст. Обикновено можете да намерите тази информация на страницата „за мен“ или „контакти“. Или можете да използвате безплатно разширение за Chrome като  Voila Norbert или Snov.io. Само с едно кликване те намират и ви показват всички имейли, които са свързани с домейн.

Когато използвате Hunter, можете дори да въведете името на човек и да потърсите неговия или нейния имейл адрес.

След това трябва да изпратите на него или нея страхотен имейл, обясняващ защо трябва да сте включени в подкаст.

Когато пиша имейлите си, обичам да използвам „6 фактора на влияние“, които Робърт Чалдини разкри в книгата си „ Влияние “. За тези, които не знаят – Чалдини е за науката на съвременното убеждаване това, което Хенри Форд беше за автомобилите.

Ето 6 фактора:

1. Социално доказателство

Хората са по-склонни да направят нещо, ако и другите го правят. Ето защо обичаме да четем рецензии на Amazon, преди да купим продукт. Ако даден артикул има рейтинг от 4 и 5 звезди, известен още като социално доказателство, ние сме по-склонни да го купим, отколкото наскоро посочен продукт, който няма отзиви. Добрите отзиви създават „изпитана“ атмосфера. За нас положителните отзиви на купувачите предоставят социално доказателство, че продуктът си струва да бъде купен.

И така, как можете да включите някакво социално доказателство в имейла си?

Има много начини да го направите. Например, можете да споменете няколко свои скорошни изяви в подкаст. Или може би няколко скорошни публикации на гости, голяма награда, която сте получили и т.н. Накратко, всичко, което ви показва в добра светлина и е подходящо за този подкаст.

2. Консистенция

Хората са устроени да бъдат последователни във всички области на живота си. След като вземат решение, те се опитват да се уверят, че цялото бъдещо поведение е в съответствие с него.

За да използвате този принцип, препратете към подкаст, който те вече са направили, който говори за тема, подобна на тази, за която искате да говорите. Това помага на собственика на уебсайта да осъзнае, че харесва темата, което прави по-вероятно да се съгласи да ви позволи да прегледате отново темата като гост на подкаст.

3. Реципрочност

Това е най-простият принцип на влияние за прилагане. Ефектно е – ти чешеш гърба ми, аз чеша твоя.

Склонни сме да връщаме услугите, които другите правят за нас, дори и малки.

Затова можете да споменете един от техните подкасти, които сте споделили във Facebook, Twitter и т.н. Или как сте казали на приятелите си блогъри за техния подкаст, нещо, което знаят, че им помага да достигнат до повече публика. Кажете това само ако наистина сте го направили. Честността наистина е най-добрата политика.

4. Харесване

Хората слушат хората, които харесват и на които имат доверие. Изграждането на доверие отнема известно време. Но можете да ги накарате да ви харесат доста бързо.

Допълването им относно тяхната работа е чудесен начин да накарате измервателя си на подобие да се изкачи. Когато правите това, винаги бъдете конкретни и посочвайте нещо, което наистина харесвате. Например – „Епизод 24, в който говорихте за здраве и санитария, беше толкова добър. Не знаех, че клекналите тоалетни са често срещани в Индия и че ще трябва да нося тоалетна хартия със себе си, докато пътувам до там.“ Това е много по-добре от използването на общ коментар като „Обичам вашия подкаст, страхотна работа“.

Евтината похвала е по-лоша от никаква похвала.

Другият начин да накараш някой да те хареса е да бъдеш по-човечен. Твърде много хора пишат имейлите си като роботи. Често това, което пишат, е лишено от емоции и е твърде формално. Те използват ужасно твърди изречения като „Очаквам с нетърпение вашия благоприятен отговор“.

Наистина искате да оставите личността си да изпъкне. Пишете така, сякаш пишете на приятел. Използвайте неформален език и избягвайте стандартните неща, които очаквате да чуете в имейлите за контакти.

5. Авторитет

Хората имат склонност да се подчиняват на авторитетни фигури. Всякакви неща могат да представляват авторитет за нас. Например длъжностите и униформите са сигнални механизми, които показват авторитет. По-вероятно е да приемете съвета на зъболекар за вашия проблем със зъбите, отколкото домашния лек на леля ви, ако имате само тези две мнения.

Използването на авторитет в имейлите ви е трудно. Не можеш да кажеш, че имаш докторска степен в пътуването или че сте трикратен шампион по носене на раница.

И така, ето какво можете да направите:

Споменете броя на годините, в които правите това, за което ще се представяте. Да приемем, че искате да говорите за печелене на пари чрез продажба на вашата фотография за пътуване онлайн. Трябва да посочите броя на годините, през които продавате снимките си. Най-общо казано, колкото по-дълго се занимавате с нещо, толкова повече знаете за него.

Второ, можете да споменете вида резултати, които сте постигнали до момента. Продължавайки с последния си пример за продажба на снимки, можете да споменете парите, които сте направили досега, или вида на местата, на които е била представена вашата фотография. Дори и да не го правите от дълго време, но сте постигнали впечатляващи резултати, домакинът определено ще иска да ви включи в своя подкаст.

6. Оскъдност

Колкото по-кратко е доставката на нещо, толкова повече го искате. Ето защо страниците за продажби имат тези броячи за „сделка, завършваща на“. Те наистина ви карат да предприемете действия веднага и там.

Честно казано, все още не съм намерил начин да използвам недостига в моите имейли с предложения и не мисля, че е задължително да се прилага в този случай. Не искате да звучите твърде настойчиво, така че може би е най-добре да избягвате това.

ПРЕДСТАВЯНЕ В ДИРЕКТОРИИ НА БЛОГОВЕ ЗА ПЪТУВАНЕ

Има тонове уебсайтове за пътуване, които безкористно поддържат списък с други блогове за пътуване. Наистина е страхотно да се види колко подкрепяща е общността на пътуващите блогове. Благодарение на тези списъци хиляди читатели намират скрити скъпоценни камъни и бъдещите блогъри могат лесно да получат по-голяма популярност.

За да бъдете включени в тези директории, всичко, което трябва да направите, е да изпратите имейл до собственика на блога. Но преди да изпратите имейла, внимателно прегледайте дребния шрифт, споменат на самата страница.

Някои собственици на блогове искат връзка в замяна на добавянето на вашия сайт към техния списък. Обикновено това е лоша сделка за вас. Разбира се, получавате връзка, но тя обикновено е слаба. В замяна обаче те получават силна връзка от действителна публикация в блог на вашия уебсайт. Бих предложил да изпратите имейл само на онези блогъри, които ще включат вашия сайт в техния списък, без да искат нищо в замяна.

За да намерите директории на блогове за пътувания, просто потърсете следната заявка в Google – „Директория на блогове за пътувания“

Не забравяйте да използвате имейл етикета, който научихте по-горе, когато се обръщате към тези собственици на сайтове.

НАМЕРЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ГРУПИТЕ НА FACEBOOK

Публикациите за сътрудничество са местата, в които собственикът на туристически блог кани други блогъри да допринесат със съдържание към дадена тема. Например – блогър може да поиска принос за статия като „Най-добрите места за посещение в Париж с деца“

Всичко, което трябва да направите, е да им изпратите един или два параграфа, за да допринесете за публикацията на уебсайта им. Мислете за това като за мини публикация за гости. Може би бихте могли да предложите да посетите Айфеловата кула и да добавите нещо малко по-необичайно като факта, че Аквариумът има детски басейн или че можете да резервирате уроци по готвене за деца в Париж.

Усилията, необходими за принос към публикация за сътрудничество, са много по-малко, така че от гледна точка на възвръщаемостта на инвестициите, публикациите за сътрудничество могат да бъдат по-лесен подход от публикациите за гости.

НАПРАВЕТЕ ЛИНК БИЛДИНГ ПРИЯТЕЛИ

Тази стратегия за линк билдинг ми беше представена от Глен Олсоп, основател на viperchill.com. По принцип вие, заедно с няколко приятели блогове за пътувания, се свързвате към сайтовете на другия всеки път, когато публикувате като гост на уебсайт на трета страна.

Ето как работи:

Когато публикувате публикация като гост на нечий сайт, вие не само свързвате себе си, както обикновено, вие също се свързвате с някой от вашите приятели за линк билдинг. Вашите приятели за линк билдинг правят същото, когато са гости, публикуващи на други сайтове и линкове към вас.

Този подход ви позволява да извлечете много повече сок от усилията си  за публикуване в блог за гости  , отколкото ако получавате само една връзка всеки път, когато пишете публикация за гости.

Не прекалявайте с това, за да изглежда неестествено, винаги трябва да уважавате мястото, за което пишете публикацията, винаги да пишете страхотно съдържание и да включвате само линкове към ресурси, които добавят към съдържанието на публикацията, която сте написали.

ОБРАТНО ТЪРСЕНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЕ

Вашите изображения са златна мина за линк билдинг. Както знаете, намирането на добри снимки за пътуване отнема много време и усилия. Разбираемо е, че повечето собственици на сайтове прибягват до използването на снимки на други хора.

Ако искате да създадете линкове, като използвате вашите изображения, трябва да сте сигурни, че те са лесни за намиране. За да направите това, просто ги качете във Flickr и ги категоризирайте под Creative Commons. Тази стъпка е много важна. Категоризирането на снимки под Creative Commons казва на всеки, че е свободен да използва изображенията, ако заедно с него се свързват към вашия сайт. Повечето хора се съобразяват с това и се свързват към вашия сайт, когато използват вашите снимки. Няма друга така пасивна тактика за линк билдинг като тази.

Въпреки че повечето хора правят линкове към вашия сайт, винаги има мързеливи, които не си правят труда. И така, как да се справим с тях?

Преди всичко се уверете, че качвате само най-добрите си снимки. Такива, които хората най-вероятно ще използват в публикациите си.

Защо не качите всичко, ще попитате?

Е, това е така, защото ще използвате Google Reverse Image Search, за да разберете кои сайтове са използвали вашите изображения и ще проверите дали имате исканата връзка. Ето защо наистина не искате твърде дълъг списък от снимки, през който да се разхождате.

След като намерите сайтовете, които използват вашите изображения и не се свързват с вас, всичко, което трябва да направите, е да изпратите имейл на собственика на сайта и да поискате връзката за акредитация. Девет от 10 пъти ще получите заслужената си връзка.

3 НАЧИННА РАЗМЯНА НА ЛИНКОВЕ

Тристранният обмен на линкове изглежда по следния начин – Travel blogger A се свързва с Travel blogger B. Travel blogger B се свързва с C, а Travel blogger C се свързва с A. Това е луд ефективен начин за изграждане на страхотни обратни линкове и едновременно с това да помагате на другите.

Тристранният обмен е по-добър от двупосочния. Това е така, защото двупосочните обмени са изключително лесни за откриване от Google. В миналото те бяха силно използвани от спамърите за манипулиране на класирането.

Според моя опит обаче дори двупосочният обмен на линкове е от полза. Просто внимавайте да не ги използвате твърде често и да ги правите по естествен начин. Ако искате да сте в пълна безопасност, просто участвайте в тристранни обмени, които са малко по-трудни за организиране.

Начинът, по който работи, е, че някой споделя подробности за статия, към която има нужда от линкове, заедно със статии на сайта си, към които с удоволствие може да направи връзка. Споменаването на вашия Moz DA също е задължително. Това позволява на хората да решат дали искат линкове от вас или не. Обикновено хората предпочитат да обменят линкове с блогъри с подобен на техния DA.

Блогъри, които се интересуват от обмен, коментират публикацията. Оттам добавяте коментаторите, с които искате да обменяте линкове, към групов чат и обсъждате как ще стане това.

БЪДЕТЕ В СПИСЪКА В СТРАНИЦИТЕ НА BLOGROLL

Обзалагам се, че имате поне дузина приятели в туристическата блогосфера, които проверявате и с които оставяте коментари редовно. Посетете ги отново и вижте дали имат раздел, подобен на „Блогове, които следвам“ или „Blogroll“.

Много собственици на блогове обичат да споделят със своите читатели списък с блогове, подобни на техните или такива, които харесват.

Изпращането на прост имейл с молба за включване ще ви осигури солидна връзка. Разбира се, ако вече познавате блогъра, ще бъде по-лесно да получите връзката. Дори ако не сте разговаряли с блогър преди, можете да използвате принципите, споделени в първата тактика, за да напишете убедителен имейл и да споменете своя блог. Ако вашият уебсайт е подобен на техния, това е още по-ефективен начин за изграждане на обратни линкове.

РЕЗЮМЕ

И така, ето ви хора – 7 супер ефективни тактики за получаване на солидни линкове към вашия блог за пътувания. Ако изберете само един от тях, който ви харесва най-много и го приложите, несъмнено ще видите подобрение в производителността. Ако можете да развиете нещата с течение на времето, така че да покриете много от тях, тогава вашето представяне ще направи големи крачки напред.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *