0

Изграждане на връзки в публикации в блогове: Как да използвате линковете ефективно във вашите блогове

Успехът на всеки блог се крие в многото подробности, които влизат в редакционната стратегия, която го управлява, и един от най-важните аспекти е използването на линкове.

Линковете често се разглеждат просто като препратка към друг ресурс във вашите публикации в блога, но в действителност те са много по-полезни за крайния ви резултат. Включването на подходящи линкове в съдържанието на вашия блог може да помогне за привличане на трафик, да стимулира SEO стойност, да генерира печалби чрез партньорски маркетинг, да функционира като форма за линк билдинг и да увеличи резултатите от синдикирано съдържание.

Независимо от тяхната функция, линковете винаги трябва да се използват естествено, за да направят публикацията в блога по-ценна за читателите – точно като добавянето на ключови думи за SEO цели. Принудителното поставяне на линкове във вашето съдържание в каквото и да е качество може сериозно да намали имиджа и видимостта му.

Ето някои от най-добрите практики, които следвам, когато включвам линкове в моето съдържание:

Използвайте вътрешни линкове за привличане на трафик и SEO стойност

Във всяка публикация, която вие (или вашата компания) създавате, включете линкове към подходящо съдържание на вашия блог, което е свързано с темите, които покривате. Това може да помогне за привличане на трафик към други ресурси, които са ценни за читателите, увеличавайки общото време, което прекарват на вашия уебсайт. Тъй като търсачките ще използват тези линкове, за да индексират вашето съдържание и да очертаят по-добре разнообразието и йерархията на страниците на вашия уебсайт, това се счита за форма на линк билдинг.

Например, тъй като говорим за линкове в този раздел на тази публикация в блога, има смисъл да поставите връзка към друга подходяща статия в блога за това как четливостта има значение при изграждането на линкове .

Когато правите линкове към вашето собствено съдържание в блог, е разумно да включите не повече от десет линкове и да подчертаете съответния anchor текст. Това правило се прилага за типичната публикация в блог от 500 до 1500 думи, но използвайте най-добрата си преценка, когато коригирате броя на линковете в статия въз основа на броя на думите. Всяка включена връзка трябва да бъде както подходяща за статията, така и ценна за аудиторията. Ако установите, че добавяте допълнителни линкове, за да отговаряте на мярката 10 на статия, помислете отново. Потребителското изживяване е по-важно!

Анкорният текст е думата (или думите , но се опитайте да използвате не повече от осем), която се отнася директно към публикацията в блога, към която свързвате. Този инструмент предоставя представа къде води връзката и помага на търсачките да разберат по-добре вашето съдържание за целите на класирането.

Добре е понякога да използвате ключови думи като anchor текст, тъй като това изгражда здравословна комбинация от линкове и подобрява SEO стойността на вашата публикация. Уверете се обаче, че не ограничавате всичките си линкове до думите или фразите, които насочвате при търсене.

SEO стойността на anchor текста е обсъждана, но най-важното е, че не засяга изживяването на читателя и понякога се фокусира върху точните ключови фрази.

Връзка към външни уебсайтове за източник и добавяне на допълнителна стойност

Правилният етикет за препращане към чуждо съдържание (или информация, която не е общоизвестна) е да се направи връзка към външния източник. Това предоставя стойност на читателите, като им позволява да се потопят в оригиналното съдържание, ако искат да научат повече по темата. Това също е добър начин да отдадете заслуга на създателя на съдържанието и да му благодарите за добавянето на повече контекст към вашето произведение с връзка към техния уебсайт.

Няма идеално съотношение между външни и вътрешни линкове, които да включите в публикациите си в блога, но е идеално да включите повече вътрешни линкове, отколкото линкове към съдържанието на други. В крайна сметка по-голямата част от публикациите ви в блога трябва да съдържат оригинални мисли, идеи и прозрения, които не е необходимо да се извличат от другаде. Ако откриете, че разчитате твърде много на мислите на другите, тогава може да не пишете по тема, за която можете да говорите авторитетно пред жадна за информация публика.

От време на време използвайте партньорски маркетинг, за да печелите от публикациите си в блога

Един от многото начини да монетизирате усилията си в блога е да включите партньорски линкове към услуги или продукти, които отговарят на интересите на вашата аудитория и са ценни за вашата организация.

Компании като Amazon предлагат партньорски програми , които позволяват на блоговете да печелят от увеличаване на продажбите на продуктите на компанията. Когато блог включва партньорска връзка към продукт или услуга, той получава процент от всички продажби, които връзката води. Този подход обаче не е подходящ за всеки блог, тъй като понякога няма добро съответствие между интересите на вашата аудитория и наличните продукти или услуги, към които да се свържете.

Повечето корпоративни фирми използват партньорски маркетинг като начин за популяризиране на собствените си продукти и услуги пред аудиторията на блога. Този тип маркетинг не включва собствения блог на компанията, а по-скоро подходящи блогъри, които рекламират продуктите или услугите на компанията. Това е чудесен начин за марките да обвържат своите маркетингови програми за влиятелни лица с насочване на приходите онлайн. Urban Outfitters , Home Depot и Best Buy използват партньорски маркетинг.

Вътрешното свързване може да бъде от голяма полза за вашия блог, когато съдържанието е синдикирано

Синдикирането на вашите публикации в блогове на други подходящи уебсайтове е ефективен начин за разширяване на вашето съдържание, увеличаване на линковете, привличане на трафик и повишаване на социалната ангажираност на вашия блог. Когато една статия е синдикирана, връзка към оригиналната част обикновено се поставя в горната или долната част на публикацията.

Синдикирането на вашето съдържание в други блогове и публикации става чрез изграждане на взаимоотношения с редактори, последователно гостуване в блогове, развитие на лоялна и голяма блог аудитория и последователно създаване на завладяващо, оригинално съдържание.

Включването на подходящи вътрешни линкове във вашите публикации в блогове също е от полза, когато съдържанието ви е синдикирано, тъй като тези линкове ще се появят в статията ви, когато е представена на друг уебсайт. Тези линкове добавят SEO стойност към вашия уебсайт, но най-важното е, че насочват трафик от читатели в няколко точки в статия към друго съдържание на вашия блог.

Не е нужно да се притеснявате за дублиращо се съдържание, когато синдикирате блога си, стига да внимавате да посочите оригиналния източник с подходяща връзка. Когато оригиналната версия е свързана правилно, Google ще може да разбере кое е кое. Това означава, че вашето синдикирано съдържание може да не увеличи видимостта в органичното търсене, но ви дава достъп до аудиторията на друг издател. Ако съдържанието е достатъчно завладяващо, успешно ще привлечете нови посетители към вашия собствен домейн за повече информация или опит по темата.

За да поддържате съдържанието си четливо , следвайте същия съвет, както е описано по-горе: предотвратявайте пренаселването на линкове в публикациите в блога си, като включите не повече от 10 вътрешни линкове към другото ви съдържание.

Използвайте линкове като призиви за действие

В края на вашите публикации в блога е важно да инструктирате вашите читатели какво да правят, след като приключат с четенето.

Използвайте призив за действие или CTA под формата на връзка, която води до свързано съдържание на блог, формуляр за регистрация за вашия списък с имейли, целева страница за изтегляне на бяла книга, връзка за изпробване на безплатен пробен период на вашия продукт или услуга, или едно от много други действия, които ще помогнат за постигане на резултати за вашия бизнес.

Как вашата организация използва линкове в публикации в блогове? Кои употреби на връзка смятате за най-успешни за постигане на резултати ? Споделете вашите мисли по темата по-долу. За да научите повече за това как Linkovete Net може да помогне за подобряване на вашата маркетингова програма за съдържание, обадете ни се.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *