0

6 не толкова очевидни най-добри практики за мощен линк билдинг [+ ИНФОГРАФИКА]

Линк билдингът и разпространението трябва да бъдат ключова част от вашата SEO стратегия. Ако се чувствате изгубени, този блог е пълен със съвети за мощно линк билдинг.

Всички знаем, че публикуването на гости е чудесен начин да изградите своя профил за обратна връзка. Но какво да кажем за някои по-малко известни съвети? Не се притеснявайте – ние ще ви ги разкрием. Но първо, може би се чудите как линк билдингът се вписва в дългосрочния ви растеж на марката . Линк билдингът и обхватът са ключови части от цялостната ви SEO стратегия. Но наистина ли са необходими?

Трябва ли да направя линк билдинга част от моята SEO стратегия?

Отговорът на това е 100% да. Всъщност мнозинството от маркетолозите казват, че техният профил за обратна връзка е основен принос за тяхната ефективност на SERP.

И докато Google никога не е потвърдил, че препратките подобряват класирането, доказателствата говорят сами за себе си.

И така, как да включите линк билдинга във вашата SEO стратегия ? Публикуването на гости е чудесно място за начало, но има и други най-добри практики, които можете да започнете да включвате точно сега, за да увеличите препратките си и да повишите ранга си. 

#1: Използвайте инфографика, за да направите препратките лесни

Инфографиките са леки закуски, сканируеми късчета информация, които лесно се споделят. Кондензирането на статистически данни и инструкции във визуално привлекателни малки пакети ги прави перфектен кандидат за обратно свързване.

От какво се нуждае вашата инфографика, за да бъде полезен инструмент за линк билдинг?

  • Визуална привлекателност и привлекателен дизайн
  • Бърза статистика и точни данни или инструкции с един поглед
  • Промоция във вашите канали за разпространение
  • Споделяеми приставки и кодове за вграждане


#2: Използвайте по-дълго съдържание

Вярно е, че „по-малкото е повече“… освен когато става въпрос за съдържание. Дългоформатните блогове са склонни да се представят по-добре от по-кратките си колеги, но има и друго предимство, което трябва да имате предвид – по-дългите блогове също получават повече препратки.

Не забравяйте, че не става дума само за дължината на вашето съдържание — вие също трябва да публикувате често по последователен график и/или да опреснявате и пренасочвате старо съдържание.

#3: Направете (и споделете) вашите собствени изследвания

Първичните изследвания получават повече препратки. Ако направите свое собствено проучване от първа страна, уебсайтовете в индустрията ще искат да го споделят. Но не е нужно да имате екип от изследователи, за да получите страхотни, споделяеми и смислени данни. Ето няколко начина, по които можете да развиете първично изследване:

  • Провеждайте проучвания и анкети с вашите клиенти
  • Планирайте задълбочени интервюта с клиенти
  • Проведете фокус група с избрана група клиенти
  • Използвайте стимули, за да увеличите отговорите

Опаковайте констатациите си в блог с дълга форма, инфографика или бяла книга за изтегляне или ръководство и ще започнете да виждате идващите обратни връзки!

#4: Разнообразете стратегията си за линк билдинг

Стратегията за съдържание и публикуването на гости винаги ще бъдат основните начини за линк билдинг. Но както е показано тук, има много начини да подобрите портфолиото си и да повишите ранга си в SERP.  

Както можете да видите, всички тези различни тактики дават резултати. Вместо да фокусирате цялата си енергия върху едно, почерпете вдъхновение от много и ги направете последователна част от вашата стратегия за линк билдинг.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *